Λάτβαλα: «Η τελειότητα του Ροβανπέρα στην Πορτογαλία αναζωπύρωσε την δίψα του για επιτυχία»

Η νίκη του Κάλε Ροβανπέρα στο Ράλλυ Πορτογαλίας αναζωπύρωσε την επιθυμία του για επιτυχία, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Toyota Gazoo Racing, Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα.

Λάτβαλα: «Η τελειότητα του Ροβανπέρα στην Πορτογαλία αναζωπύρωσε την δίψα του για επιτυχία»

Ο θρίαμβος του Κάλε Ροβανπέρα στον πέμπτο γύρο του φετινού WRC την Κυριακή σήμανε το τέλος μιας ανομβρίας νικών που διαρκούσε πάνω από έξι μήνες, οδηγώντας τον παράλληλα στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

Ο επικεφαλής της Toyota Gazoo Racing, Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα άφησε να εννοηθεί ότι το κίνητρο του Ροβανπέρα μπορεί να είχε μειωθεί μετά την κατάκτηση του περσινού παγκόσμιου τίτλου σε ηλικία μόλις 22 ετών. Ωστόσο, τώρα έχει αναζωπυρωθεί πλήρως.

«Νομίζω ότι, όταν ο στόχος σου είναι να κερδίσεις τον τίτλο του πρωταθλητή, είναι ένας αρκετά μεγάλος στόχος στη ζωή σου», δήλωσε ο Λάτβαλα. «Το κίνητρό σου μπορεί να πέσει λίγο, επειδή τότε πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι τον επόμενο στόχο και αν δεν τον έχεις έτοιμο, τότε μπορεί να χαλαρώσεις λίγο και να μην βγάλεις τα πάντα από τον εαυτό σου».

«Ο Kalle μπορούσε ακόμα να οδηγήσει σε υψηλό επίπεδο και να μην κάνει κανένα λάθος, αλλά κάτι του έλειπε λίγο. Νομίζω ότι, ξεκινώντας αυτή την εβδομάδα, η πείνα για τη νίκη μεγάλωνε και μεγάλωνε. Μετά από μερικά στάδια βελτίωσε το μονοθέσιο και όλα συνδέθηκαν μεταξύ τους, τότε άρχισε να πηγαίνει».

Ο Ροβανπέρα ανέλαβε τον έλεγχο του ράλι όταν ο Οτ Τάνακ υπέστη ζημιά στον τροχό το απόγευμα της Παρασκευής, τερματίζοντας το πρώτο σκέλος με μια μικρή διαφορά 10,7 δευτερολέπτων.

Ασταμάτητος το Σάββατο, ο οδηγός του Toyota GR Yaris έφτασε σε πέντε νίκες στις ειδικές διαδρομές και διεύρυνε το προβάδισμά του στα εντυπωσιακά 57,5 δευτερόλεπτα, πριν περάσει στον τελικό των τεσσάρων διαδρομών της Κυριακής με διαφορά 54,7 δευτερολέπτων από τον Ντάνι Σόρντο.

«Είναι ωραίο να επιστρέφω τώρα», δήλωσε ο Ροβανπέρα στο WRC.com. «Νομίζω ότι, φέτος, ο ανταγωνισμός ήταν πιο σκληρός και μετά τη Νέα Ζηλανδία [το 2022] δεν ήταν το πιο δυνατό τέλος της χρονιάς.

Προσπαθούσαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό όλη την ώρα, απλά δεν είχαμε τόσα πολλά καλά Σαββατοκύριακα όταν ανοίγαμε τον δρόμο και άλλα τέτοια».