Ροβανπέρα: Πρωτοπόρος έπειτα από σκληρή μάχη στην πρώτη μέρα του Ράλλυ Πορτογαλίας

Ο Κάλε Ροβανπέρα ξεπέρασε ένα σκληρό πρώτο σκέλος στο Ράλλυ Πορτογαλίας και προηγήθηκε εν μία νυκτί του αντιπάλου της Hyundai Motorsport, Ντάνι Σόρντο.

Ροβανπέρα: Πρωτοπόρος έπειτα από σκληρή μάχη στην πρώτη μέρα του Ράλλυ Πορτογαλίας

Μια συναρπαστική μάχη το πρωί έγινε θέμα επιβίωσης το απόγευμα, καθώς η ζέστη, η σκόνη και οι σκληροί πετρώδεις δρόμοι είχαν βαρύ τίμημα σε αυτόν τον πέμπτο γύρο του WRC.

Ενώ αρκετοί από τους αντιπάλους του παραπατούσαν, ο Κάλε Ροβανπέρα κέρδισε τρεις από τις οκτώ ειδικές διαδρομές με ένα Toyota GR Yaris και προηγήθηκε του Σόρντο με διαφορά 10,7 δευτερολέπτων έπειτα από περισσότερα από 120 χιλιόμετρα δράσης κατά την διάρκεια των οποίων τρεις διαφορετικοί οδηγοί προηγήθηκαν.

Ο Ροβανπέρα ταλαιπωρήθηκε από υπερβολική υποστροφή στις δύο πρώτες ειδικές διαδρομές, αλλά οι προσαρμογές των ρυθμίσεων αργότερα το πρωί μεταμόρφωσαν το αυτοκίνητό του.

Ο Φινλανδός ξεπέρασε τον Σόρντο , ο οποίος κληρονόμησε την πρώτη θέση όταν το Ford Puma του Οτ Τάνακ υπέστη ζημιά στους τροχούς στο Lousã 2, και διεύρυνε περαιτέρω το προβάδισμά του όταν ο Ισπανός πέρασε μια διασταύρωση στην προτελευταία διαδρομή.

"Ήταν μια πολύ καλή μέρα", δήλωσε ο Ροβανπέρα . "Πολλοί καθαρισμοί, αλλά παρόλα αυτά κάναμε μια σταθερή μέρα. Ήμασταν γρήγοροι, αλλά φροντίσαμε επίσης το αυτοκίνητο και τα ελαστικά".