Μίλενερ: «Η Ford δεν έχει καμία πρόθεση να χαλαρώσει»

Ο επικεφαλής της ομάδας M-Sport Ford, Ρίτσαρντ Μίλενερ, επανέλαβε την δέσμευση της βρετανικής ομάδας για την κατάκτηση του πρώτου παγκόσμιου τίτλου από το 2018, ενόψει του Ράλλυ Πορτογαλίας την επόμενη εβδομάδα (11-14 Μαΐου).

Μίλενερ: «Η Ford δεν έχει καμία πρόθεση να χαλαρώσει»

Ο επικεφαλής οδηγός του Μίλενερ, Οτ Τάνακ, βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας του WRC, μόλις τέσσερις βαθμούς μακριά από την πρώτη θέση που κατείχε μετά τη νίκη του στο Ράλλυ Σουηδίας τον Φεβρουάριο. Αν και ο Εσθονός κέρδισε στο Umeå, παραδέχθηκε ότι ακόμα βρίσκει τα πατήματά του με το Ford Puma Rally1.

Ο Μίλενερ αντλεί αυτοπεποίθηση από την αυξανόμενη συμβατότητα του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή με το αυτοκίνητο.

«Αυτό είναι το θέμα στην πραγματικότητα, έτσι δεν είναι;» δήλωσε ο Μίλενερ. «Ο Οτ (Τάνακ) είναι ακριβώς μέσα στη μάχη για τον τίτλο, απέχει μόλις μια χούφτα βαθμούς από την κορυφή και ακόμα νιώθει άνετα με το αυτοκίνητο. Αν είχε τρέξει προς το κάτω άκρο της πρώτης δεκάδας στα τέσσερα πρώτα ράλλυ, η κατάσταση θα ήταν πολύ διαφορετική».

«Δεν είναι. Ο Οτ και το μονοθέσιο γίνονται όλο και πιο γρήγοροι και δεν έχουμε καμία πρόθεση να χαλαρώσουμε ή να επιβραδύνουμε τις δοκιμές και την εξέλιξη του μονοθεσίου.

Από την αρχή της σεζόν ήμασταν πολύ ξεκάθαροι στις προθέσεις μας με τον Οτ , την ομάδα και το αυτοκίνητο. Ο Οτ είναι εδώ για έναν λόγο και το ίδιο κι εμείς: παλεύουμε για το πρωτάθλημα και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να βεβαιωθούμε ότι θα είμαστε εκεί στο τέλος της χρονιάς».