WRC: Στοχεύει στο βάθρο ο Κατσούτα στην Πορτογαλία

Ο Τακαμότο Κατσούτα θα απολαύσει την επιστροφή του WRC στο χαλίκι, καθώς θέλει να κάνει το καλύτερο δυνατό όταν ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα στο Ράλλυ Πορτογαλίας (11-14 Μαΐου).

WRC: Στοχεύει στο βάθρο ο Κατσούτα στην Πορτογαλία

Τέταρτος στην πιο δυτική ευρωπαϊκή διοργάνωση της σειράς τα τελευταία δύο χρόνια, το αστέρι της Toyota έχασε το βάθρο στο Matosinhos για μόλις 2,1 δευτερόλεπτα από τον Ντάνι Σόρντο στο Wolf Power Stage πριν από 12 μήνες.

«Ανυπομονώ για την Πορτογαλία", δήλωσε ο Κατσούτα. «Μου αρέσει αυτό το ράλλυ και, εντάξει, έχασα το βάθρο πέρυσι, αλλά ήμουν αρκετά κοντά σε αυτό το ράλλυ. Το χαλίκι δεν είναι όπως στο Μεξικό, είναι αρκετά διαφορετικό - πιο ομαλό.

Είναι καλό να επιστρέφω στο χαλίκι, η αίσθηση από το αυτοκίνητο είναι καλύτερη από πέρυσι».

Ο Κατσούτα, ο οποίος ξεκινάει στην Πορτογαλία για έκτη φορά την επόμενη εβδομάδα, παραδέχτηκε ότι ο τέταρτος γύρος του φετινού WRC, στην Κροατία, ήταν δύσκολος γι' αυτόν.

«Οδηγούσα αρκετά καθαρά», είπε. «Δεν έκανα κανένα λάθος, αλλά και πάλι δεν έβρισκα τόσο εύκολο αυτό το είδος ράλλυ στην άσφαλτο. Όταν ήταν στεγνό, μπόρεσα να πάρω λίγη αυτοπεποίθηση, μπορούσα να πιέσω και να διαβάσω το επίπεδο πρόσφυσης - τότε είναι σαν την Ισπανία και μου αρέσει αυτό.

Την τελευταία ημέρα [στην Κροατία] ερχόταν η λάσπη και οι συνθήκες ήταν πιο δύσκολες, αλλά βρήκα επίσης ένα ωραίο στήσιμο με το αυτοκίνητο. Εντάξει, ήταν ωραίο να τερματίσω στην Κροατία. Αλλά τώρα ανυπομονώ για την Πορτογαλία».