Νεβίλ: «Δεν κρατάμε τίποτα από την Κροατία…»

Ο Τιερί Νεβίλ έφυγε απογοητευμένος από το Ράλλυ Κροατίας της περασμένης εβδομάδας, αφού συγκέντρωσε μόλις πέντε βαθμούς από την απαιτητική ασφάλτινη διοργάνωση.

Νεβίλ: «Δεν κρατάμε τίποτα από την Κροατία…»

Ο Τιερί Νεβίλ ήταν πρωτοπόρος του ράλι καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου σκέλους της Παρασκευής, αλλά εγκατέλειψε το Σάββατο το πρωί, όταν χτύπησε σε τσιμεντένιο στύλο, προκαλώντας ζημιά στην πίσω αριστερή γωνία του Hyundai i20 N.

Ο Βέλγος οδηγός επανήλθε στη δράση για το φινάλε των τεσσάρων διαδρομών της Κυριακής και κατάφερε να σώσει πέντε bonus πόντους κερδίζοντας τη Wolf Power Stage, ωστόσο, έφυγε απογοητευμένος από τις δυσκολίες στο στήσιμο του αυτοκινήτου του.

"Για να είμαι ειλικρινής, δεν είχαμε τον ρυθμό", δήλωσε στο WRC.com. "Έπρεπε να πιέσουμε πολύ σκληρά και να πάρουμε πολλά ρίσκα για να μπορέσουμε να ακολουθήσουμε, και το αυτοκίνητο δεν ήταν πολύ άνετο στην οδήγηση.

Δεν υπήρχαν πραγματικά θετικά στοιχεία, αλλά προφανώς πήραμε κάποια περισσότερα δεδομένα για τους μηχανικούς για να δουν τι μπορούμε να δουλέψουμε και τι να βελτιώσουμε, οπότε ελπίζουμε ότι θα τα χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε ένα καλύτερο αυτοκίνητο για τον επόμενο γύρο Tarmac."

Όταν ρωτήθηκε αν θα μπορούσε να παρηγορηθεί από το γεγονός ότι κέρδισε το Wolf Power Stage, ο Νεβίλ πρόσθεσε: "Φυσικά, μπορούμε να πάμε γρήγορα, εννοώ, έχουμε όλοι παρόμοια ισχύ, όλοι παρόμοια αεροτομή - τα αυτοκίνητα είναι όλα πολύ παρόμοια.

Σίγουρα, μπορείς να πηγαίνεις πάνω κάτω με την ίδια ταχύτητα, αλλά το θέμα είναι να παίρνεις περισσότερα ρίσκα ή να έχεις περισσότερες στιγμές από τους άλλους, επειδή το αυτοκίνητο είναι πιο νευρικό και πιο απρόβλεπτο. Αυτή ήταν η περίπτωση για εμάς αυτή την εβδομάδα".

Ένα θετικό στοιχείο για τον Νεβίλ είναι ότι την επόμενη φορά στο Vodafone Rally de Portugal (11 - 14 Μαΐου), θα εκκινήσει τέταρτος στη σειρά - προσφέροντας το πιθανό πλεονέκτημα των καθαρότερων οδικών συνθηκών.