WRC: «Γλυκόπικρο» το βάθρο στην Κροατία για τον Τάνακ

Ο Ότ Τάνακ πιστεύει ότι η ομάδα του, M-Sport Ford έχει ακόμα δουλειά να κάνει, παρά την κατάκτηση μιας θέσης στο βάθρο στο Ράλλυ Κροατίας την περασμένη εβδομάδα.

WRC: «Γλυκόπικρο» το βάθρο στην Κροατία για τον Τάνακ

Ο Ότ Τάνακκαι ο συνοδηγός του, Μάρτιν Γιαρβεόγια τερμάτισαν δεύτεροι στη γενική κατάταξη στην πρώτη καθαρά ασφάλτινη διοργάνωση της σεζόν, εξασφαλίζοντας το δεύτερο βάθρο τους σε τέσσερα ράλλυ. Το ζευγάρι απέχει τώρα μόλις τέσσερις βαθμούς από τους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος Έλφιν Έβανς και Σεμπαστιάν Οζιέ στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης.

Αλλά παρόλο που ο Τάνακ, ο οποίος επανήλθε στην M-Sport Ford από την Hyundai στις αρχές της τρέχουσας σεζόν, αισθάνθηκε ότι έγιναν κάποιες βελτιώσεις στο Puma του, αγωνίστηκε επίσης με ορισμένες πτυχές της απόδοσης του αυτοκινήτου.

"Αναμφίβολα υπήρξαν κάποιες βελτιώσεις, όπως μπορούσαμε να δούμε την Παρασκευή και το Σάββατο", εξήγησε. "Υπήρχαν κάποιες ειδικές όπου σχεδόν άρχισαν να έρχονται, και νιώθαμε ότι ήταν λίγο σαν να τρέχαμε, αλλά πάντα υπήρχε κάτι να μας κατεβάσει ξανά".

Ο Εσθονός είχε πλησιάσει τον πρωτοπόρο Έβανς νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά ένα πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων σε συνδυασμό με ένα πρόβλημα υδραυλικού αργότερα μέσα στην ημέρα τον εμπόδισαν να συνεχίσει την καταδίωξη του Ουαλού.

"[Υπήρξαν] αρκετά ξενύχτια στην υπηρεσία, αλλά υπάρχουν κάποια ελπιδοφόρα πράγματα", είπε. "Σίγουρα, [έχουμε] πολλή δουλειά να κάνουμε για να συγκεντρώσουμε όλο το πακέτο ώστε να είμαστε συνεπείς και αξιόπιστοι σε όλο το Σαββατοκύριακο.

Είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά πίσω στο Dovenby [Hall, η βάση της M-Sport] αλλά και εδώ στο κοντέινερ των μηχανικών, έχουν σίγουρα κίνητρο για να τα καταφέρουν, τουλάχιστον θα κάνουμε μια καλή προσπάθεια".

Ο Τάνακ ξεκινά την προετοιμασία του για το Rally de Portugal με δοκιμές αυτή την εβδομάδα. Ο αγώνας με χαλίκι έχει έδρα το Matosinhos από τις 11 έως τις 14 Μαΐου.