WRC: Ο νικητής της Κροατίας, Έλφιν Έβανς απέτισε φόρο τιμής στον καλό του φίλο, Κρεγκ Μπριν

Ο Έλφιν Έβανς και ο συνοδηγός του, Σκοτ Μάρτιν απέτισαν φόρο τιμής στον Κρεγκ Μπριν μετά την νίκη τους στο Ράλλυ Κροατίας το απόγευμα της Κυριακής.

WRC: Ο νικητής της Κροατίας, Έλφιν Έβανς απέτισε φόρο τιμής στον καλό του φίλο, Κρεγκ Μπριν

Το δίδυμο παρέδωσε μια σχεδόν τέλεια οδήγηση με ένα Toyota GR Yaris, έχοντας ένα υγιές προβάδισμα από το πρωί του Σαββάτου και μετά, όταν ο Τιερί Νεβίλ εγκατέλειψε και τελικά ολοκλήρωσε το τριήμερο με διαφορά 27,0 δευτερολέπτων από τον Ότ Τάνακ της M-Sport Ford.

Ήταν η πρώτη τους νίκη από το Ράλλυ Φινλανδίας το 2021, που ήταν πριν από την εισαγωγή της τρέχουσας γενιάς αυτοκινήτων Rally1, και επίσης ο πρώτος τους θρίαμβος στο WRC υψηλού επιπέδου στην άσφαλτο.

"Ήμασταν κοντά [στη νίκη] μερικές φορές τώρα", δήλωσε ο Έβανς, "αλλά ποτέ δεν τα καταφέραμε. Ήταν σημαντικό να πάρουμε αυτή τη νίκη και προφανώς είμαι λίγο ανακουφισμένος από αυτή την πλευρά".

Ωστόσο, οι πανηγυρισμοί ήταν συγκρατημένοι στον τερματισμό, καθώς θυμήθηκαν τον φίλο και συνάδελφο οδηγό του WRC, Κρεγκ Μπριν, ο οποίος έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του σε ατύχημα σε δοκιμές στις 13 Απριλίου.

"Είναι δύσκολο να ξέρεις τι πρέπει να πεις", συνέχισε ο Ουαλός. "Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα για όλους και νομίζω ότι όλη η οικογένεια του WRC μπορεί να είναι περήφανη για τον τρόπο με τον οποίο ενώθηκε για να αποτίσει φόρο τιμής στον Κρεγκ. Είναι μια μεγάλη επίδειξη του χαρακτήρα του και του πόσο δημοφιλής ήταν στο service park.

Πήγαμε να δούμε την οικογένειά του την περασμένη εβδομάδα και ήταν και δική τους επιθυμία να φροντίσουμε να διασκεδάσουμε. Τους υποσχεθήκαμε ότι θα το κάναμε και προφανώς το κάναμε. Αλλά, φυσικά, τώρα που όλα τελείωσαν, η σκέψη μας στρέφεται πάλι σε αυτούς σε αυτή τη δύσκολη στιγμή".

Ο συνοδηγός Μάρτιν γνώριζε τον Μπριν καλύτερα από τους περισσότερους, αφού ήταν πλοηγός του Ιρλανδού για αρκετά χρόνια. Ως σύμπραξη πέτυχαν αρκετές νίκες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ σημείωσαν και το παρθενικό τους βάθρο στην κορυφαία κατηγορία μαζί στη Φινλανδία το 2021.

"Είχα την τύχη να μοιραστώ μερικά πραγματικά ξεχωριστά χρόνια με τον Κρεγκ", δήλωσε. "Φαίνεται αρκετά ταιριαστό το γεγονός ότι φέραμε αυτό το αποτέλεσμα αυτό το Σαββατοκύριακο. Σίγουρα ήταν μαζί μας αυτό το Σαββατοκύριακο, νομίζω ότι ήταν με όλους μας, ίσως απλά με υποστήριζε περισσότερο από τους υπόλοιπους.

"Είμαι πραγματικά ιδιαίτερα περήφανος για όλο το service park, όλοι τα κατάφεραν πολύ καλά να μείνουν ενωμένοι και να στηρίξουν ο ένας τον άλλον, και πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό γιατί θα έρθουν μερικές δύσκολες μέρες όταν η σκόνη κατακάτσει λίγο από αυτό το Σαββατοκύριακο".

Ο Έβανς ισοβαθμεί στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος οδηγών με τον team-mate Σεμπαστιάν Οζιέ μετά τον τέταρτο γύρο από τους 13. Με τον Οζιέ να μην αγωνίζεται ξανά μέχρι το Rally Italia Sardegna τον Ιούνιο, ο Έβανς θα ανοίξει τον δρόμο στο Vodafone Rally de Portugal τον επόμενο μήνα (11 - 14 Μαΐου).