WRC: Νεκρός ο Κρεγκ Μπριν κατά την διάρκεια δοκιμών στην Κροατία - Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας

Τραγικό θάνατο βρήκε ο Ιρλανδός οδηγός του WRC, Κρεγκ Μπριν στην Κροατία.

WRC: Νεκρός ο Κρεγκ Μπριν κατά την διάρκεια δοκιμών στην Κροατία - Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας

Τραγικό θάνατο βρήκε ο Ιρλανδός οδηγός του WRC Κρεγκ Μπριν στην Κροατία. Ο 33χρονος πιλότος σκοτώθηκε με το αγωνιστικό Hyundai i20 N Rally1 κατά τη διάρκεια δοκιμών πριν από το Ράλι Κροατίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομάδας του, ο συνοδηγός του, Τζέιμς Φάλτον, είναι καλά στην υγεία του.

Ο Κρεγκ Μπριν είχε επιστρέψει εφέτος στη Hyundai μετά από μία σεζόν στην M-Sport Ford. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι μετρούσε 81 συμμετοχές, έχοντας 8 παρουσίες στο βάθρο, ενώ το 2014 είχε νικήσει και στο Ράλι Ακρόπολις, το οποίο προσμετρούσε τότε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ (ERC). Έρευνες για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί η κροατική αστυνομία.

«Η οικογένεια του WRC είναι σοκαρισμένη και λυπημένη με την πληροφορία του θανάτου του Κρεγκ Μπριν. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας και οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους του Κρεγκ αυτήν την απίστευτα θλιβερή στιγμή» ανέφερε η λιτή ανακοίνωση του WRC.

Το δυστύχημα του 2012

Η μοίρα επεφύλασσε ένα τραγικό παιχνίδι στον Κρεγκ Μπριν, ο οποίος στις 16 Ιουνίου 2012 είχε εμπλακεί και πάλι σε ένα δυστύχημα. Τότε οδηγώντας ένα Peugeot 207 είχε χάσει τον έλεγχο κι είχε τρακάρει σε μπαριέρες με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο συνοδηγός του Ουαλός Γκάρεθ Ρόμπερτς! Το δυστύχημα είχε συμβεί κατά την διάρκεια ενός ιστορικού αγώνα στη Σικελία.


Εικόνα απ' το θανατηφόρο δυστύχημα που ενεπλάκη ο Μπριν το 2012