WRC: Θέλει να διορθώσει τα λάθη του Μεξικού στην Κροατία ο Κατσούτα

Ο Τακαμότο Κατσούτα δήλωσε ότι θα εφαρμόσει στην πράξη τα διδάγματα που πήρε από το απογοητευτικό Ράλλυ Γκουαναχουάτο Μεξικό όταν το WRC φτάσει στην Κροατία για τον τέταρτο γύρο αυτή την εβδομάδα (20-23 Απριλίου).

WRC: Θέλει να διορθώσει τα λάθη του Μεξικού στην Κροατία ο Κατσούτα

Με τον Σεμπαστιάν Οζιέ να οδηγεί για την κύρια ομάδα της Toyota Gazoo Racing, ο Ιάπωνας οδηγός θα τρέξει υπό το σήμα του Toyota Gazoo Racing WRC Challenge Program για την διοργάνωση με έδρα το Ζάγκρεμπ.

Η έξοδος από το δρόμο στο Las Minas την πρώτη ημέρα στο Ράλλυ Γκουαναχουάτο Μεξικό την προηγούμενη φορά έθεσε σε κίνδυνο ολόκληρο τον αγώνα του Τακαμότο Κατσούτα και τον άφησε να τρέχει σε δυσμενείς συνθήκες στην πρώτη θέση του πεδίου για το υπόλοιπο του ράλι.

«Ήταν μια δύσκολη διοργάνωση», παραδέχτηκε ο Κατσούτα. «Το αυτοκίνητο ήταν καταπληκτικό, αλλά δεν μπόρεσα να το χρησιμοποιήσω στην πλήρη απόδοσή του [λόγω της θέσης του δρόμου]. Στην Κροατία, θα ελπίζω να το κάνω αυτό και να έχω ένα καλύτερο αποτέλεσμα».

Ο Κατσούτα έχει ισχυρό ρεκόρ στην Κροατία, έχοντας τερματίσει έκτος στο τιμόνι ενός εργοστασιακού Yaris τα τελευταία δύο χρόνια.

«Πριν από αυτό το ράλι (Κροατία) έπρεπε να συγκεντρωθώ και να βεβαιωθώ ότι έκανα ό,τι δεν έκανα για το Μεξικό. Ανυπομονώ για αυτό το ράλι - όπως είπα, το αυτοκίνητο ήταν πραγματικά φανταστικό στο Μεξικό και είμαι ενθουσιασμένος που θα το οδηγήσω ξανά. Θέλω να δώσω στην ομάδα το καλό αποτέλεσμα».