Λάτβαλα: «Η ταχύτητα του Οζιέ οφείλεται στην χαλαρότητά του»

Ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα μίλησε για την καθοριστική συμβολή του Σεμπαστιάν Οζιέ στην προσπάθεια της Toyota Gazoo Racing για το WRC αυτή την σεζόν - με τον Φινλανδό να αισθάνεται ότι η χαλαρή ψυχική του κατάσταση τροφοδοτεί την ταχύτητα του Γάλλου.

Λάτβαλα: «Η ταχύτητα του Οζιέ οφείλεται στην χαλαρότητά του»

Με δύο νίκες στα δύο ράλι που έχει ξεκινήσει, ο Σεμπαστιάν Οζιέ είναι πρώτος στην κατάταξη του Πρωταθλήματος Οδηγών μετά τον τρίτο γύρο, παρόλο που δεν συμμετείχε στο Ράλλυ Σουηδίας.

Η νίκη του στην Power Stage την προηγούμενη φορά ολοκλήρωσε ένα τέλειο Ράλι Guanajuato México.

«Αυτό που μπόρεσε να κάνει ο Σεμπ σε αυτό το τελευταίο στάδιο [στο Μεξικό] ήταν απίστευτο», δήλωσε ο Λάτβαλα. «Υπήρχαν τόσα πολλά συναισθήματα, αλλά είμαι τόσο χαρούμενος και τόσο περήφανος για την ομάδα».

«Για τον Σεμπ, τον βλέπω να οδηγεί πολύ χαλαρά φέτος και αυτό, για μένα, θα βελτιώσει την απόδοσή σου. Αυτό είναι το καλό [για τον Οζιέ] - έρχεται με αυτό το συναίσθημα, αλλά φέρνει τη μέγιστη ταχύτητα για να αγωνιστεί. Λειτουργεί πολύ καλά γι' αυτόν».

Ο Οζιέ θα συμμετάσχει στον επόμενο γύρο στην Κροατία, με την ομάδα να επιθυμεί να δει τα συναισθήματά του για την εξέλιξη του Yaris GR Rally1 στην άσφαλτο. Πέρα από το Ζάγκρεμπ, το πρόγραμμα του οκτώ φορές παγκόσμιου πρωταθλητή παραμένει ρευστό.

«Ακόμα μιλάμε για το πρόγραμμα", δήλωσε ο Λάτβαλα. «Πιθανώς, ο Σεμπ θα μπορούσε να κάνει περισσότερα, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην του ζητήσουμε πολλά. Κάνει αυτό που κάνει [αυτή τη στιγμή] επειδή είναι χαρούμενος και χαλαρός. Θέλουμε να το διατηρήσουμε αυτό».