Άδραξε το Ράλλυ Βελγίου ο Τάνακ

Ο Οτ Τάνακ παραδέχτηκε ότι η διαδρομή του στο Rallye des Ardennes του Σαββάτου ήταν μια αξιόλογη εμπειρία, καθώς προσπάθησε να κατανοήσει καλύτερα το Ford Puma Rally1 Hybrid στην άσφαλτο.

Άδραξε το Ράλλυ Βελγίου ο Τάνακ

Χάρη σε ένα σε μεγάλο βαθμό στεγνό Ράλλυ Μόντε-Κάρλο, ο Εσθονός έχει ήδη μια καλή ιδέα για το τι να περιμένει από ένα Puma με ασφάλτινες προδιαγραφές, αλλά οι 12 διαδρομές και τα 144 χιλιόμετρα ήταν πολύ ευπρόσδεκτα για την περαιτέρω εξομάλυνση αυτής της καμπύλης μάθησης.

"Ήταν καλό που ήμουν εκεί", δήλωσε. "Ήταν μια καλή ευκαιρία να κάνω μερικά επιπλέον χιλιόμετρα στην άσφαλτο. Οι δρόμοι και οι συνθήκες ήταν δύσκολες, οπότε ήταν μια καλή εμπειρία".

Ο Τάνακ μπορεί να υποτίμησε το εξαιρετικά υγρό κοντέρ του βελγικού πρωταθλήματος. Οι δρόμοι γύρω από το Dinant προσέφεραν, ωστόσο, μια τέλεια ευκαιρία για να βρεθεί ένα set-up που να συμπαθεί τους βρεγμένους, λασπωμένους δρόμους και τις στροφές με χαλίκι.

"Αν αυτό είναι μια καλή εμπειρία για την Κροατία, θα πρέπει να περιμένουμε τον καιρό σε αυτό το ράλι για να δούμε πόσο συγκρίσιμο είναι.

Η Κροατία μπορεί να είναι μια δύσκολη διοργάνωση, η οποία μπορεί να φέρει πολλές εκπλήξεις".

Ερωτηθείς πόσο σκληρά οδήγησε το Puma, ο Τάνακ πρόσθεσε: "Δεν πρόκειται για υπερβολική πίεση, δεν ανταγωνιζόμουν. Αλλά είναι σημαντικό να έχουμε μια καλή αίσθηση. Υπήρχαν πολλά για τους μηχανικούς να κάνουν - προσπαθήσαμε να κάνουμε όσα περισσότερα μπορούσαμε".

Ο Τάνακ θα προσπαθήσει να κάνει κάτι καλύτερο από την περσινή δεύτερη θέση στο Ζάγκρεμπ, όταν το Ράλλυ Κροατίας θα ξεκινήσει στις 20 Απριλίου.