Οζιέ: Αφιέρωσε την νίκη στο Μεξικό στον φίλο και προπονητή του που έφυγε από την ζωή

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ αφιέρωσε την έβδομη νίκη του στο Ράλι Γκουαναχουάτο του Μεξικού στον φίλο και προπονητή του, Τιμ Λόμπινγκερ, ο οποίος απεβίωσε πρόσφατα.

Οζιέ: Αφιέρωσε την νίκη στο Μεξικό στον φίλο και προπονητή του που έφυγε από την ζωή

Ο Τιμ Λόμπινγκερ ήταν πρώην ολυμπιονίκης του άλματος επί κοντώ και αξιοσέβαστος προπονητής στίβου στο Μόναχο της Γερμανίας, όπου διαμένει ο Σεμπαστιάν Οζιέ. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 50 ετών στις 16 Φεβρουαρίου μετά από γενναία μάχη με την λευχαιμία.

Ο Οζιέ, ο οποίος θριάμβευσε στο Μεξικό για έβδομη φορά-ρεκόρ το απόγευμα της Κυριακής, αφιέρωσε την επιτυχία του στον Γερμανό, με τον οποίο τον συνέδεε ισχυρός επαγγελματικός και προσωπικός δεσμός.

"Ήταν ο προπονητής μου στη Γερμανία", εξήγησε ο Οζιέ. "Το όνομά του ήταν Τιμ Λόμπινγκερ. Είχε λευχαιμία, δυστυχώς, την οποία πολεμούσε για έξι χρόνια και δυστυχώς έφυγε πριν από λίγο καιρό.

"Ήταν μια θλιβερή στιγμή γιατί προφανώς περνούσα πολύ χρόνο μαζί του και γίναμε καλοί φίλοι, επίσης επειδή έχει έναν γιο που είναι στην ίδια ηλικία με τον δικό μου. Του δώσαμε την υπόσχεση ότι θα είναι πάντα μαζί μας και ότι θα αντιμετωπίζουμε και τον μικρό σαν δικό μας παιδί".

Ο οκτώ φορές πρωταθλητής του WRC συνέχισε περιγράφοντας την ανθεκτικότητα και τη θετικότητα του Λόμπινγκερ , παρά τις προκλήσεις που αντιμετώπισε.

"Ήταν πραγματικά εκπληκτικό το γεγονός ότι πάλεψε για τόσο πολύ καιρό και ήταν πάντα τόσο θετικός. Πάντα κατάφερνε να με ρωτάει πώς είμαι - όταν τον έλεγχα, με ρωτούσε πώς είμαι. Πάντα μπορείς να μάθεις κάτι εκείνη τη στιγμή.

"Όπως είπα, τον έχουμε στην καρδιά μας αυτή τη στιγμή και τον σκεφτόμαστε. Αυτό ήταν το πρώτο ράλι από τότε που μας άφησε και είναι φυσικό για μένα να του αφιερώσω αυτή τη νίκη. Είμαι σίγουρος ότι το είδε αυτό και είναι χαρούμενος", δήλωσε ο Οζιέ.

Ο Οζιέ και ο συνοδηγός του Βισνάν Λαντέ θα επιστρέψουν στην δράση για την Toyota Gazoo Racing στο Ράλλυ Κροατίας τον επόμενο μήνα, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 23 Απριλίου. Το γαλλικό δίδυμο προηγείται πλέον στο πρωτάθλημα μετά τον τρίτο γύρο από τους 13.