WRC: Στον... έβδομο ουρανό του Μεξικού ο Οζιέ!

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ πρόσθεσε άλλο ένα ρεκόρ στο ήδη εντυπωσιακό του παλμαρέ στο WRC με την νίκη του στο Ράλι Γκουαναχουάτο του Μεξικού το απόγευμα της Κυριακής (19/3).

WRC: Στον... έβδομο ουρανό του Μεξικού ο Οζιέ!

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ, ξεκινώντας το δεύτερο ράλι της σεζόν του 2023, ανέβηκε στην κορυφή του βάθρου του Μεξικού με την έβδομη νίκη-ρεκόρ στην διοργάνωση της βόρειας Αμερικής, μια διάκριση που μοιραζόταν μέχρι πρότινος με τον παλιό του αντίπαλο Σεμπάστιαν Λεμπ.

Με ένα σημαντικό προβάδισμα 35,8 δευτερολέπτων στο τελευταίο σκέλος, ήταν μια σχετικά απλή Κυριακή για τον οδηγό της Toyota Gazoo Racing.

Διαχειρίστηκε τις υπόλοιπες τέσσερις δοκιμασίες ταχύτητας με απόλυτη επιδεξιότητα και συγκέντρωσε τους μέγιστους bonus πόντους από το Wolf Power Stage, τερματίζοντας με διαφορά 27,5sec από τον Τιερί Νεβίλ στον αγώνα όπου έκανε το ντεμπούτο του στο WRC το 2008.

«Το αυτοκίνητο ήταν εξαιρετικό αυτό το Σαββατοκύριακο και ήταν ένα άψογο ράλι για εμάς και την ομάδα», δήλωσε ο Γάλλος, ο οποίος πλέον προηγείται στο πρωτάθλημα οδηγών με τρεις βαθμούς διαφορά από τον Νεβίλ .

190323_AT_Neuville_SUN_acf90_frz_1400x788.jpg
Ο Νεβίλ κατέκτησε τη δεύτερη θέση με μια ώθηση Wolf Power Stage

«Καθώς κάνω το επόμενο ράλι, είναι σημαντικό να ξεκινήσω πρώτος στο δρόμο εκεί και ήταν σημαντικό να πάρω τους βαθμούς και για την ομάδα», πρόσθεσε, αναφερόμενος στο ράλι Κροατίας.

Το πεισματάρικο πνεύμα του Νεβίλ πίσω από το τιμόνι του Hyundai i20 N κράτησε την αγωνία των φιλάθλων στα... κόκκινα, καθώς πάλευε αδυσώπητα με τον συμπαίκτη του Οζιέ, Έλγφιν Έβανς. Έχοντας ξεκινήσει την ημέρα με διαφορά 5,3 δευτερολέπτων, ο Νεβίλ πλησίασε τον Ουαλό, ο οποίος παρεμποδίστηκε από ένα λυγισμένο βραχίονα ανάρτησης.

Η επιμονή του Βέλγου απέδωσε καρπούς, καθώς προσπέρασε τον αντίπαλό του στο φινάλε, κατακτώντας την δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη με διαφορά μόλις τεσσάρων δεκάτων του δευτερολέπτου και προσφέροντας ένα συναρπαστικό τέλος στο τετραήμερο.

Ο πρωταθλητής Κάλε Ροβανπέρα δυσκολεύτηκε να φτάσει το ρυθμό της πρώτης τριάδας και αρκέστηκε στη μοναχική τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης με το Toyota του. Ο υπερασπιστής του τίτλου συνέχισε να απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τον Ντάνι Σόρντο της Hyundai, ο οποίος τερμάτισε πάνω από ένα λεπτό πιο πίσω, στην πέμπτη θέση.

Ο Έβανς εμποδίστηκε από ένα λυγισμένο μπράτσο τιμονιού

Το ανώμαλο έδαφος με χαλίκι επιβάρυνε αρκετά από τα κορυφαία πληρώματα του Rally1, επιτρέποντας στον Γκας Γκρίνσμιθ να τερματίσει στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης με το Škoda Fabia RS Rally2 προδιαγραφών WRC2. Πίσω του βρέθηκαν οι συναθλητές του στην κατηγορία υποστήριξης Έμιλ Λίντχολμ και Όλιβερ Σόλμπεργκ.

Η ένατη θέση γενικής ήταν το καλύτερο που μπόρεσε να πετύχει ο Οτ Τάνακ μετά την βλάβη του στροβιλοσυμπιεστή που κόστισε στον οδηγό της M-Sport Ford Puma περισσότερα από 14 λεπτά το πρωί της Παρασκευής, ενώ ο αστέρας του WRC2, Καγιετάν Καγετάνοβιτς, συμπλήρωσε την πρώτη 10άδα.

Το WRC επιστρέφει στην άσφαλτο για το Ράλλυ Κροατίας του επόμενου μήνα, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 23 Απριλίου. Η έδρα της διοργάνωσης είναι η πρωτεύουσα Ζάγκρεμπ.

Οι βαθμολογίες:

  • Πρωτάθλημα Κατασκευαστών

    Πρωτάθλημα Κατασκευαστών

  • Πρωτάθλημα Οδηγών

    Πρωτάθλημα Οδηγών

  • Ράλλυ Μεξικού

    Ράλλυ Μεξικού