Το νέο Audi Q6 e-tron δοκιμάζεται στην κατάψυξη

Το Audi Q6 e-tron είναι μόνο η αρχή της μεγαλύτερης επίθεσης που αφορά στα μοντέλα της, στην ιστορία της μάρκας με σήμα τα τέσσερα τεμνόμενα δαχτυλίδια. 

Το νέο Audi Q6 e-tron δοκιμάζεται στην κατάψυξη

Η Audi θα παρουσιάσει περισσότερα από 20 νέα μοντέλα μέχρι το 2025 – περισσότερα από δέκα από τα οποία θα είναι ηλεκτρικά. Η μελλοντική σειρά μοντέλων Q6 e-tron σηματοδοτεί την απαρχή της ηλεκτρικής κινητικότητας στην έδρα της Audi στο Ingolstadt. Μια εσωτερική μονάδα συναρμολόγησης μπαταριών υποστηρίζει τη δέσμευση της Audi για την ηλεκτρική κινητικότητα.

Η Audi δοκιμάζει επί του παρόντος το πρωτότυπο Q6 e-tron, που προορίζεται για παραγωγή, στο μακρινό Ευρωπαϊκό βορρά υπό αυστηρούς κανόνες ασφαλείας. Η μελλοντική σειρά μοντέλων είναι η πρώτη που θα κατασκευαστεί με τη νέα τεχνολογική πλατφόρμα Premium Platform Electric (PPE). Με το 800 volt ηλεκτρικό σύστημα, τους ισχυρούς και αποδοτικούς ηλεκτροκινητήρες, ένα καινοτόμο σύστημα διαχείρισης μπαταριών και φόρτισης και μια καινούρια αρχιτεκτονική ηλεκτρονικών συστημάτων, το πρωτότυπο Q6 e-tron σηματοδοτεί το επόμενο σημαντικό βήμα στην ηλεκτροκίνηση και την ψηφιοποίηση της γκάμας μοντέλων της Audi.

Η επερχόμενη σειρά μοντέλων Q6 e-tron, η οποία διατίθεται σε εκδόσεις αμαξώματος SUV και Sportback, αντιπροσωπεύει τη βιώσιμη παραγωγή, την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού στην εγκατάσταση του Ingolstadt, και το ηλεκτρικό μέλλον της εταιρείας. Σχεδιαστικά και από όσο διακρίνεται από το καμουφλάζ, το Q6 e-tron θα διαθέτει αρκετά δυναμική και μυώδη εμφάνιση, με αιχμηρά φωτιστικά σώματα, τονισμένους «ώμους» και ανάγλυφες πλευρικές επιφάνειες.

Η Audi μεταμορφώνεται με γρήγορο ρυθμό σε κορυφαίο connected πάροχο, πλήρως ηλεκτρικής premium κινητικότητας. Και το κάνει αυτό πάνω σε ισχυρά οικονομικά θεμέλια: Ο όμιλος Audi έκλεισε το οικονομικό έτος 2022 με αποτελέσματα ρεκόρ. «Η στρατηγική μας Vorsprung 2030 παρέχει τις σωστές απαντήσεις, ακόμη και σε περιόδους πολλαπλών κρίσεων», λέει ο Markus Duesmann, Διευθύνων Σύμβουλος της AUDI AG. «Εστιάζουμε πλήρως στη βιωσιμότητα και προωθούμε συστηματικά την ψηφιοποίηση και την ηλεκτροκίνηση των προϊόντων μας».

Πηγή: AutoGreekNews.com