Ροβανπέρα: Προβλέπει δύσκολη την συνέχεια για τον Τάνακ

Ο Κάλε Ροβανπέρα μίλησε για το γεγονός πως ο Οτ Τάνακ θα ανοίξει τον δρόμο στο Ράλλυ του Μεξικού. 

Ροβανπέρα: Προβλέπει δύσκολη την συνέχεια για τον Τάνακ

«Είναι ωραίο να βγαίνεις στο χαλίκι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχει περάσει πολύς καιρός από τον τελευταίο αγώνα στο Μεξικό. Θα είναι άλλος ένας δύσκολος αγώνας», πιστεύει ο απερχόμενος παγκόσμιος πρωταθλητής Κάλε Ροβανπέρα.

Το Ράλλυ του Μεξικού είναι μοναδικό υπό την έννοια ότι τα δέκατα του δευτερολέπτου παλεύονται σε λεπτό αέρα, μέχρι και 2.700 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Και καθώς πρόκειται για αγώνα με χαλίκι, η αφετηρία είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία.

Όσο πιο μπροστά ξεκινάς, τόσο περισσότερο χαλαρό χαλίκι πρέπει να καθαρίσεις. Ο Ροβανπέρα προβλέπει ότι ο πρωτοπόρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Οτ Τάνακ θα έχει μπροστά του έναν επίπονο αγώνα στο πρώτο ράλι χαλίκι της σεζόν. Ο Ροβανπέρα θα είναι το δεύτερο αυτοκίνητο στο δρόμο κατά την πρώτη αγωνιστική ημέρα, την Παρασκευή.

«Θα είναι σημαντικό στο Μεξικό να έχει μια θέση εκκίνησης που θα είναι τουλάχιστον ένα σκαλί καλύτερη. Πρόκειται για έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες της σεζόν για να οργώσει τον δρόμο.

Είμαι πραγματικά χαρούμενος, παρόλο που είμαι ήδη δεύτερος στο δρόμο. Παρόλα αυτά, είναι δύσκολο να φτάσω τον ρυθμό των παιδιών που βρίσκονται πιο πίσω. Αλλά φυσικά θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε», τόνισε ο Ροβανπέρα.

Ο Ροβανπέρα άνοιξε την σεζόν του τερματίζοντας δεύτερος στο Μόντε Κάρλο τον Ιανουάριο. Στο Ράλλυ του Φεβρουαρίου στη Σουηδία, το καθήκον του Ροβανπέρα ήταν να καθαρίσει τον δρόμο, γεγονός που τον έκανε να πέσει από την πρώτη θέση. Ο Ροβανπέρα κατέλαβε τελικά την τέταρτη θέση στη δυτική γειτονική χώρα.

Ο Τάνακ, ο οποίος κέρδισε στην Σουηδία, προηγείται στο WRC με τρεις βαθμούς διαφορά από τον Ροβανπέρα.

«Δεν ήταν το πιο εύκολο ξεκίνημα της σεζόν για εμάς, αλλά εξακολουθούμε να είμαστε σε καλή θέση. Θα μπορούσαμε να ήμασταν καλύτεροι στη Σουηδία, οπότε ο στόχος στις δοκιμές ήταν να βελτιώσουμε το αυτοκίνητο. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε καλό ρυθμό στο Μεξικό όλο το Σαββατοκύριακο και θα μπορέσουμε να παλέψουμε για μια καλή θέση», λέει ο Ροβανπέρα.

Το Ράλλυ στο Μεξικό ξεκινά το βράδυ της Παρασκευής.