WRC: Ενθουσιασμός ενόψει Μεξικού

Είναι αυτή η εποχή του χρόνου που το WRC μοιάζει να παρακάμπτει την άνοιξη και να περνά απευθείας από το βαθύ ψύχος του χειμώνα στην καυτή ζέστη του καλοκαιριού.

WRC: Ενθουσιασμός ενόψει Μεξικού

Ήρθε η ώρα για το Μεξικό, η ώρα για το χαλίκι. Ήρθε η ώρα για τους πρωταγωνιστές του WRC να σκονιστούν.

Έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε που το WRC βρισκόταν στην Λεόν, αλλά ενώ η παγκόσμια πανδημία έφερε τον κόσμο σε ακινησία, οι διοργανωτές του ράλι της Βόρειας Αμερικής ήταν πιο απασχολημένοι από ποτέ. Το σέρβις παρκ έχει υποστεί σημαντική ανανέωση, με τον αρχικό χώρο να εξελίσσεται σε ένα χωριό ράλι με στεγασμένους χώρους για τις ομάδες και μερικές από τις καλύτερες εγκαταστάσεις της σεζόν για τους οπαδούς, με εστιατόρια και μπαρ στην περιφέρεια της δράσης.

Υπάρχουν, βέβαια, κάποια πράγματα που δεν χρειάζονται επιδιόρθωση. Το βράδυ της Πέμπτης στο Γκουαναχουάτο είναι το καλύτερο παράδειγμα. Η τελετουργική εκκίνηση του τρίτου γύρου και το άνοιγμα της - κατά καιρούς - υπόγειας σκηνής είναι ένα από τα αναμφισβήτητα κορυφαία γεγονότα της χρονιάς. Η ατμόσφαιρα είναι εντελώς εξαιρετική και ο τέλειος τρόπος για να ξεκινήσει μια από τις απόλυτες περιπέτειες της σεζόν.

Και, κατά την διάρκεια αυτής της... ράλι εβδομάδας, το WRC θα είναι ακριβώς αυτό, μια τεράστια περιπέτεια. Ανεβαίνοντας σε υψόμετρο 2.700 μέτρων (υψηλότερο από οποιοδήποτε άλλο σημείο του υπόλοιπου έτους), οι δρόμοι ελίσσονται ανάμεσα στους κάκτους, παρακολουθούμενοι από ολόκληρα χωριά που ευχαρίστως βάζουν τον κόσμο τους σε αναμονή, ενώ οι ταχύτεροι οδηγοί του κόσμου περνούν από μπροστά τους.

Ως πόλη, η Λεόν έχει αναπτυχθεί τρομερά από τότε που ο Μάρκο Μάρτιν κέρδισε την πρώτη διοργάνωση το 2004 - αλλά στην καρδιά της, ο τόπος παραμένει ο ίδιος. Εξακολουθεί να είναι η πρωτεύουσα της υποδηματοποιίας του Μεξικού και εξακολουθεί να είναι το μοναδικό μέρος φέτος όπου ο νικητής θα λάβει το πιο cool και πολύτιμο ζευγάρι καουμπόικων μποτών που έχει αποκτήσει ποτέ.