WRC: Στο τιμόνι του Puma Rally1 ο Μάλκολμ Γουίλσον!

Ο ιδιοκτήτης της M-Sport, Μάλκολμ Γουίλσον, κάθισε πίσω από το τιμόνι του Ford Puma Rally1 της ομάδας του την Παρασκευή(3/3) στην Cumbria του Ηνωμένου Βασιλείου.

WRC: Στο τιμόνι του Puma Rally1 ο Μάλκολμ Γουίλσον!

Ο Μάλκολμ Γουίλσον, ένας οδηγός που κέρδισε το πρωτάθλημα και έγινε ιδιοκτήτης ομάδας, πήγε στην ειδικά κατασκευασμένη πίστα δοκιμών της M-Sport στο εργοστάσιο Dovenby Hall για να βοηθήσει στην ανανέωση του αυτοκινήτου του Ιορδάνη Σερδερίδη πριν από το Ράλλυ Guanajuato México (16-19 Μαρτίου).

Ο 67χρονος είχε δοκιμάσει στο παρελθόν το Puma, όταν αυτό βρισκόταν ακόμα σε εξέλιξη ενόψει της σεζόν 2022, αλλά σήμερα ήταν η πρώτη φορά που οδήγησε το τελικό προϊόν.

"Οδήγησα ένα από τα πολύ πρώιμα αυτοκίνητα δοκιμών, αλλά αυτό ήταν σε πολύ πρώιμο στάδιο", δήλωσε. "Έχω οδηγήσει κάθε γενιά αυτοκινήτων και για να είμαι ειλικρινής, αυτό το αυτοκίνητο μοιάζει το πιο ολοκληρωμένο από κάθε άποψη - όχι μόνο από άποψη ασφάλειας για τον οδηγό και τον συνοδηγό, αλλά και σε ό,τι άλλο κάνει.

Εντάξει, ήμασταν με ελαστικά χαλίκι και αναρτήσεις χαλίκι σε μια πίστα δοκιμών, οπότε είναι λίγο διαφορετικό από το να είσαι σε χαλίκι. Αλλά μπορείς να αισθανθείς αμέσως ότι αυτό είναι το εργαλείο που κάνει τη δουλειά.

Όλο το πακέτο αισθάνεται σαν να είναι φτιαγμένο για να κάνει τη δουλειά. Έχουν περάσει τουλάχιστον δύο χρόνια από τότε που οδήγησα το πρώτο, και από τότε έχει εξελιχθεί τόσο πολύ σε κάθε τομέα".

Η ομάδα του Γουίλσον πηγαίνει στο Μεξικό με ανεβασμένη ψυχολογία, αφού οι Οτ Τάνακ και Μάρτιν Γιαρβεόγια έφτασαν στη νίκη την προηγούμενη φορά στη Σουηδία, παίρνοντας την πρωτιά στο πρωτάθλημα. Ο Πιέρ-Λουί Λουμπέ θα οδηγήσει το δεύτερο Puma στη Λεόν, με τον ιδιώτη Σερδερίδη στο τιμόνι του τρίτου.