WRC: Πώς ο Τάνακ οδηγεί την M-Sport σε νέα ύψη

Ο διευθύνων σύμβουλος της M-Sport, Μάλκολμ Γουίλσον, μίλησε για την θετική διάθεση που έφερε η νίκη του Οτ Τάνακ στο Ράλλυ Σουηδίας στη βρετανική ομάδα, καθώς προσβλέπει στο Ράλλυ Guanajuato México τον επόμενο μήνα (16-19 Μαρτίου) στον τρίτο γύρο του φετινού WRC.

WRC: Πώς ο Τάνακ οδηγεί την M-Sport σε νέα ύψη

Η επιτυχία του Οτ Τάνακ στην Umeå ήρθε μόλις ένα μήνα μετά την παρθενική του εμφάνιση με ένα Ford Puma Rally1 Hybrid της M-Sport - και πριν από την εποχή που ο Μάλκολμ Γουίλσον πίστευε ρεαλιστικά ότι αυτό θα ήταν δυνατό.

Αναμενόμενο ή όχι, το αντίκτυπο έγινε αισθητό σε όλο το εργοστάσιο της M-Sport στο Dovenby Hall.

"Όταν υπογράψαμε για πρώτη φορά με τον Οτ, αρχίσαμε να σκεφτόμαστε τις νίκες", δήλωσε ο Γουίλσον. "Αυτό είναι φυσικό όταν φέρνεις έναν οδηγό του διαμετρήματός του και, ναι, νομίζω ότι αρχικά σκεφτόμασταν μια νίκη στη Σουηδία.

Αλλά ο Οτ εντόπισε κάποιους τομείς του αυτοκινήτου που ήθελε να δουλέψει από το Μόντε-Κάρλο και μετά από αυτό, ίσως σκεφτόμασταν περισσότερο για ένα βάθρο - δεν πρόκειται να του φτιάξουμε εντελώς το αυτοκίνητο από τη μια μέρα στην άλλη.

Αυτό που έκανε στη Σουηδία, αυτό που έκανε αυτός και ο Μάρτιν [Γιαρβεόγια, συνοδηγός] στη Σουηδία ήταν φανταστικό και όλοι νιώθουμε την ώθηση και το όφελος από αυτό.

Από τη στιγμή που ανακοινώσαμε ότι ο Οτ θα επέστρεφε σε εμάς, μπορούσες να δεις μια σπίθα ηλεκτρισμού να περνάει μέσα στο χώρο. Ήταν το ίδιο όταν είπαμε στον κόσμο ότι είχαμε υπογράψει τον Σεμπ Οζιέ ή όταν μιλούσαμε για τον Σεμπάστιαν Λεμπ που θα οδηγούσε για εμάς.

Αυτού του είδους οι οδηγοί φέρνουν ένα επίπεδο προσδοκιών και όταν αποδίδουν από την πλευρά τους, όπως έκανε ο Οτ στη Σουηδία, μπορείς να νιώσεις την υπερηφάνεια μέσα στην ομάδα. Το νιώσαμε αυτό στη Σουηδία και το νιώσαμε όταν η ομάδα επέστρεψε στο Dovenby.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, αυτό το συναίσθημα φέρνει περισσότερη αυτοπεποίθηση κοιτάζοντας το Μεξικό και το υπόλοιπο της σεζόν".