WRC: Ράλλυ Ακρόπολις μέχρι το 2025 και επίσημα!

Το θρυλικό Ράλλυ Ακρόπολις θα παραμείνει στο καλεντάρι του WRC τουλάχιστον μέχρι το 2025, μετά από διετή επέκταση της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

WRC: Ράλλυ Ακρόπολις μέχρι το 2025 και επίσημα!

Επιβεβαιώθηκε επίσης πως το Ράλλυ Ακρόπολις θα διατηρήσει την πόλη της Λαμίας ως την διοργανώτρια για την έκδοση του 2023, βασιζόμενο στην τεράστια επιτυχία των δύο προηγούμενων εκδόσεών του, οι οποίες αποδείχθηκαν δημοφιλείς στις ομάδες, τους διαγωνιζόμενους και τους οπαδούς - όλοι τους απόλαυσαν έναν άφθονο ανταγωνισμό σε σκληρούς χαλικόδρομους.

Το Ράλλυ Ακρόπολις ήταν ιδρυτικό μέλος της εναρκτήριας περιόδου του WRC το 1973 και επέστρεψε στο ημερολόγιο το 2021 έπειτα από οκταετή διακοπή.

Η διοργάνωση έχει αξιοποιήσει κλασικές ορεινές δοκιμασίες, όπως η Ελατιά, ο Βωξίτης και ο Ταρζάν - οι οποίες θεωρούνταν τρομακτικές προκλήσεις την δεκαετία του '70 - καθώς και μια υπερειδική διαδρομή στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, η οποία προσέλκυσε πέρυσι 65.000 θεατές.

«Αυτή η συμφωνία εξασφαλίζει την θέση της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA για τα επόμενα δύο χρόνια και προστατεύει το μέλλον αυτού που είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο διάσημα ράλλυ στον κόσμο», δήλωσε ο διευθυντής εκδηλώσεων του WRC Promoter, Σάιμον Λάρκιν.

«Το Ράλλυ Ακρόπολις έχει μια πλούσια κληρονομιά στο WRC, καθώς και μερικούς από τους πιο παθιασμένους οπαδούς - απόδειξη οι 65.000 που βρέθηκαν πέρυσι στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε αυτή την κληρονομιά στην Ελλάδα τις επόμενες σεζόν».

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, Υφυπουργός Αθλητισμού και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του EKO Ράλλυ Ακρόπολις Ελλάδας, πρόσθεσε: «Είμαι ευτυχής που η 70ή επέτειος του Ράλλυ Ακρόπολις είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να γιορτάσουμε όχι μόνο το παρελθόν, αλλά και το μέλλον.

Η διετής επέκταση της συμφωνίας είναι αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας, της εμπιστοσύνης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης, της FIA και των διοργανωτών του WRC, αλλά και της άψογης διοργάνωσης που είχαμε στις δύο τελευταίες διοργανώσεις.

Το φετινό Ράλλυ των Θεών θα είναι μια συναρπαστική εμπειρία. Όλοι καλούνται να δουν την ιστορία να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους και να γίνουν μάρτυρες της ομορφιάς της Ελλάδας».

Με την επιφύλαξη της έγκρισης από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού