Ροβανπέρα: Ελπίζει σε ένα «παγωμένο» Ράλλυ Σουηδίας

Όσο περισσότερος πάγος τόσο το καλύτερο. Αυτή είναι η προσέγγιση του Κάλε Ροβανπέρα για την κατάσταση του δρόμου ενόψει του Ράλλυ Σουηδίας την επόμενη εβδομάδα (9-12/2), τον δεύτερο αγώνα του φετινού WRC. 

Ροβανπέρα: Ελπίζει σε ένα «παγωμένο» Ράλλυ Σουηδίας

Ο Κάλε Ροβανπέρα, κάτοχος του τίτλου του WRC, τερμάτισε στην δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης στο Ράλλυ Μόντε-Κάρλο που άνοιξε την σεζόν τον περασμένο μήνα, ωστόσο, ο συμπαίκτης του Σεμπαστιάν Οζιέ - ο οποίος κέρδισε τον πρώτο αγώνα - δεν θα είναι παρών στην Σουηδία.

Αυτό σημαίνει ότι, τουλάχιστον κατά την διάρκεια του πρώτου σκέλους της Παρασκευής, ο Ροβανπέρα θα ανοίξει τον δρόμο - ενδεχομένως σαρώνοντας μια καθαρή γραμμή στις χιονισμένες διαδρομές και κάνοντας τελικά την επιφάνεια πιο γρήγορη για τους πίσω.

Ο Φινλανδός αντιμετώπισε παρόμοιες προκλήσεις την περασμένη σεζόν τέτοια εποχή, όταν, αφού ανέλαβε για πρώτη φορά καθήκοντα ανοίγματος του δρόμου, κέρδισε τον αγώνα με διαφορά 22 δευτερολέπτων από τον Τιερί Νεβίλ. Φέτος ελπίζει σε όσο το δυνατόν περισσότερο πάγο για να μειωθεί το φαινόμενο του καθαρισμού.

"Είναι πραγματικά ωραίο να επιστρέφω στο χιόνι", δήλωσε ο Ροβανπέρα κατά την διάρκεια των δοκιμών πριν από τον αγώνα. "Έχουμε μόνο ένα ράλλυ με χιόνι φέτος και είναι πάντα ωραίο να έχουμε καρφωτά ελαστικά στο αυτοκίνητο και να σπρώχνουμε ανάμεσα στις όχθες.

Στην δοκιμή μας είχαμε ιδανικές συνθήκες, βασικά. Ο δρόμος ήταν πραγματικά παγωμένος με ένα παχύ στρώμα πάγου και τα καρφιά των ελαστικών έμπαιναν πολύ βαθιά στον πάγο του δρόμου.

Φυσικά, πάντα θα είναι δύσκολο να ανοίξει ο δρόμος", συνέχισε. "Εξαρτάται πολύ από τις συνθήκες και το πώς θα είναι, αλλά ας ελπίσουμε ότι οι συνθήκες θα είναι τέτοιες και δεν θα υποφέρουμε πολύ".

Ο Ροβανπέρα πλαισιώνεται στην ομάδα του GR Yaris από τους Έλφιν Έβανς και Τακαμότο Κατσούτα. Ο Ιταλός ιδιώτης Λορέντζο Μπερτέλι κάνει επίσης το ντεμπούτο του με ένα τέταρτο αυτοκίνητο, αλλά δεν θα συγκεντρώσει βαθμούς στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.