WRC: Συνηθίζει το Yaris ο Μπερτέλι

Πίσω από το τιμόνι του GR Yaris Rally1 της Toyota έκατσε για πρώτη φορά ο Λορέντζο Μπερτέλι ενόψει του ντεμπούτου του με το αυτοκίνητο στο Ράλλυ Σουηδίας την επόμενη εβδομάδα (9-12 Φεβρουαρίου).

WRC: Συνηθίζει το Yaris ο Μπερτέλι

Ο Λορέντζο Μπερτέλι θα γίνει ο πρώτος ιδιώτης που θα οδηγήσει ένα από τα αυτοκίνητα GR Yaris Rally1 της Toyota που κέρδισε τον τίτλο, όταν θα εκκινήσει στην Umeå την επόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου του φετινού WRC.

Επισκέφθηκε την έδρα της Toyota WRC στο Jyväskylä της Φινλανδίας στα τέλη της περασμένης εβδομάδας και δοκίμασε το αυτοκίνητο σε χιόνι και πάγο το Σαββατοκύριακο. Οι πρώτες του εντυπώσεις ήταν θετικές, με τον Ιταλό να παραδέχεται ότι εξεπλάγη από το πόσο εύκολη βρήκε την μετάβαση από το Ford Puma της M-Sport που οδηγούσε πέρυσι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

"Σίγουρα, περίμενα ένα γρήγορο αυτοκίνητο", δήλωσε ο Μπερτέλι, "γιατί φυσικά πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Περίμενα ότι ίσως δεν θα ήταν τόσο εύκολο στην οδήγηση όσο το Ford, επειδή το Ford είναι γενικά πολύ γνωστό για το ότι είναι αρκετά εύκολο στην οδήγηση.

Με εξέπληξε θετικά, διότι, στην πραγματικότητα, [το Yaris] ήταν πολύ ευέλικτο και καθόλου νευρικό, αλλά και πολύ εύκολο στην οδήγηση. Το να συνδυάσεις όλα αυτά τα εξαρτήματα σε ένα αυτοκίνητο ράλλυ δεν είναι τόσο εύκολο, οπότε εντυπωσιάστηκα από το πόσο γρήγορα αισθάνθηκα άνετα στο αυτοκίνητο".

Ο Μπερτέλι έκανε το ντεμπούτο του στο WRC το 2011 με ένα Mitsubishi Group N και ανέβηκε στις κατηγορίες, για να μετακομίσει τελικά σε ένα κορυφαίο Ford Fiesta World Rally Car στις αρχές του 2015.

Ο 34χρονος εξασφάλισε το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του, την έβδομη θέση στην γενική κατάταξη στη μοναδική του εκκίνηση στο Rally1 πέρυσι στην Νέα Ζηλανδία, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει τακτικές εμφανίσεις τις τελευταίες σεζόν λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Συμμετέχει στενά στην οικογενειακή επιχείρηση - την πολυτελή εταιρεία μόδας Prada - και εργάζεται στην εταιρεία ως εκτελεστικός διευθυντής.

Ερωτηθείς σχετικά με τα μελλοντικά του σχέδια, ο Μπερτέλι ανέφερε ότι μπορεί να συμμετάσχει σε τουλάχιστον ένα ακόμη ράλλυ αυτή την σεζόν.

"Μου αρέσουν τα γρήγορα ράλλυ και η Σουηδία είναι ίσως το αγαπημένο μου ράλλυ από όλα. Ανυπομονώ πολύ γι' αυτό, γιατί μου αρέσει το χιόνι και γενικά αγαπώ την Σουηδία.

Προσπαθώ να δω αν υπάρχει η ευκαιρία να συμμετάσχω και σε άλλο αγώνα φέτος. Πρέπει να διερευνήσω αν αυτό είναι εφικτό με την συνηθισμένη μου δουλειά γιατί είμαι πάντα αρκετά απασχολημένος. Για μένα αυτό είναι σαν να κάνω διακοπές - δεν είναι τόσο εύκολο - αλλά δουλεύω πάνω σε αυτό, οπότε ας δούμε αν θα έχω άλλη μια ευκαιρία".

Η Toyota θα τρέξει με τρία επιπλέον αυτοκίνητα Yaris στην Σουηδία με τους Κάλε Ροβανπέρα, Έλφιν Έβανς και Τακαμότο Κατσούτα.