WRC: Ο Λουμπέ δεν τερμάτισε στο Ράλλυ Μόντε-Κάρλο, αλλά δεν το σκέφτεται

Μπορεί ο Πιέρ-Λουί Λουμπέ να ήταν ο μόνος κορυφαίος οδηγός που δεν κατάφερε να τερματίσει στο Ράλλυ Μόντε-Κάρλο, αλλά δεν θα ανατρέξει στο δύσκολο Σαββατοκύριακό του.

WRC: Ο Λουμπέ δεν τερμάτισε στο Ράλλυ Μόντε-Κάρλο, αλλά δεν το σκέφτεται

Για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Πιέρ-Λουί Λουμπέ συμμετέχει και στους 13 γύρους του WRC με την M-Sport Ford. Η εκστρατεία του ξεκίνησε στον πρώτο γύρο την περασμένη εβδομάδα, αλλά ο Γάλλος έφυγε από το Μονακό χωρίς να συγκεντρώσει ούτε έναν βαθμό.

Τα προβλήματα του Λουμπέ ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής στην τελευταία ειδική, όταν το υδραυλικό σύστημα διεύθυνσης στο Puma του παρουσίασε πλήρη βλάβη. Χωρίς σέρβις μεταξύ των βρόχων, αναγκάστηκε να χειριστεί το αυτοκίνητο στις υπόλοιπες τρεις απογευματινές ειδικές στις Γαλλικές Άλπεις, τερματίζοντας την ημέρα στην 29η θέση της γενικής κατάταξης.

Οι όποιες ελπίδες για μια επιστροφή στην οδήγηση ισοπεδώθηκαν γρήγορα το επόμενο πρωί, όταν ο Λουμπέ ξεπέρασε την στενή αριστερή στροφή στην εναρκτήρια ειδική, χτυπώντας σε μια γέφυρα, η οποία προκάλεσε τερματική ζημιά στην πίσω ανάρτηση. Το τελευταίο καρφί στο φέρετρο ήρθε το πρωί της Κυριακής, όταν ο 25χρονος βγήκε OTL αφού πέρασε 25 λεπτά προσπαθώντας να διορθώσει μια διαρροή νερού.

Ήταν, κατά γενική ομολογία, ένα εφιαλτικό ξεκίνημα - αλλά ο Λουμπέ δεν είναι τόσο απαισιόδοξος για την όλη υπόθεση όσο θα περίμενε κανείς να είναι.

Στις ειδικές διαδρομές που κατάφερε να ολοκληρώσει απρόσκοπτα (όπως η SS16, όπου ήταν ο πέμπτος ταχύτερος), ο νεαρός αισθάνθηκε γρήγορος με το Puma του. Αυτό, λέει, είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είναι χαρούμενος.

"Έχεις κάποια Σαββατοκύριακα που είσαι απλά εκτός ρυθμού και αυτό είναι πολύ χειρότερο από οτιδήποτε άλλο", δήλωσε ο Λουμπέ στο WRC.com. "Είμαι απλά απογοητευμένος γιατί προσπαθήσαμε τόσο σκληρά και στο τέλος [δεν πήραμε] τίποτα - ούτε καν έναν βαθμό.

Αλλά, αν μου λέγατε την περασμένη εβδομάδα ότι στο πρώτο μου Μόντε-Κάρλο, θα ήμουν σε θέση να [δώσω παρόμοιο ρυθμό] με τον Ότ [Τάνακ, συμπαίκτης του στην Φορντ], θα υπέγραφα αμέσως. Εντάξει, ήταν η πρώτη του φορά στο αυτοκίνητο, αλλά γνωρίζει τις διαδρομές.

Δείξαμε ότι ο ρυθμός ήταν εκεί, αλλά είχαμε, δυστυχώς, πολύ κακή τύχη αυτό το Σαββατοκύριακο σε όλους τους τομείς. Ειλικρινά, δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά, αλλά νομίζω ότι έκανα ένα καλό βήμα στην άσφαλτο τώρα".

Η προσοχή του Λουμπέ στρέφεται τώρα στο Ράλλυ Σουηδίας (9-12 Φεβρουαρίου) - έναν αγώνα στον οποίο έχει ξεκινήσει μόνο μία φορά στο παρελθόν, το 2017.