WRC: Ικανοποίηση στην M-Sport για την πρεμιέρα του Τάνακ

Ο Ότ Τάνακ τερμάτισε στην πρώτη πεντάδα στο Ράλλυ Μόντε-Κάρλο της περασμένης εβδομάδας και εντυπωσίασε τη διοίκηση της M-Sport Ford.

WRC: Ικανοποίηση στην M-Sport για την πρεμιέρα του Τάνακ

Ο Ότ Τάνακ έφτασε μέχρι την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη στο ντεμπούτο του με το Ford Puma Rally1, αλλά υποχώρησε στην πέμπτη θέση έπειτα από προβλήματα στο τιμόνι που επιβράδυναν την πρόοδο του αυτοκινήτου τη δεύτερη ημέρα. Το αποκορύφωμα για τον Εσθονό ήρθε με τέσσερις βαθμούς για τη δεύτερη θέση στην Power Stage. Το αυτοκίνητο #8 ήταν μόλις έξι δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από τον αποφασισμένο Κάλε Ροβανπέρα, ο οποίος πήρε τη νίκη της ειδικής.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2019 ήταν αισιόδοξος μετά το πρώτο του ράλι με την M-Sport μετά από πέντε χρόνια. Ο ίδιος δήλωσε: "Σε γενικές γραμμές, ήταν ένα καλό Σαββατοκύριακο, μάθαμε πολλά και πήραμε και μερικά καλά χιλιόμετρα".

Ο διευθύνων σύμβουλος της M-Sport Μάλκολμ Ουίλσον είχε παρόμοια συναισθήματα, λέγοντας: "Ο Τάνακ έκανε ένα έξυπνο ράλι. Ξέρουμε ότι έχουμε δουλειά να κάνουμε, αλλά αυτό που με ευχαριστεί είναι ότι δεν έρχεται να πει στην ομάδα ότι χρειαζόμαστε περισσότερη δύναμη. Πολλά από αυτά που πρέπει να κάνουμε είναι πράγματα που αφορούν το στήσιμο".

Ο επικεφαλής της ομάδας Ρίχ Μίλενερ εξήρε αυτή την προσπάθεια για την τρίτη και τελευταία διαδρομή στο Col de Turini.

"Η Power Stage ήταν ένα σπουδαίο σημάδι των δυνατοτήτων που έρχονται", δήλωσε ο Μίλενερ. "Φυσικά, θα ήταν ωραίο να είχαμε πάρει ένα βάθρο, αλλά δεν ήταν γραφτό. Μπορούμε να είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την ανατροφοδότηση και τις επιδόσεις που είδαμε εδώ".

Η προσοχή του Τάνακ στρέφεται τώρα στο τεστ πριν από τη Σουηδία ενόψει του δεύτερου γύρου. Ο Εσθονός θα συμμετάσχει στο ράλι Otepää για την προετοιμασία του αγώνα με έδρα την Umeå.