WRC: Οι στόχοι του Τάνακ για το Ράλλυ Μόντε-Κάρλο

Ο Ότ Τάνακ στοχεύει να ανέβει στο βάθρο στον πρώτο αγώνα για το φετινό WRC, το Ράλλυ Μόντε-Κάρλο (19-22/1) στην επιστροφή του στην M-Sport Ford.

WRC: Οι στόχοι του Τάνακ για το Ράλλυ Μόντε-Κάρλο

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο WRC του 2019 επιστρέφει στη βρετανική ομάδα έπειτα από τρία χρόνια στην Hyundai Motorsport, όπου δεν κατάφερε να τερματίσει στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο.

Ο Ότ Τάνακ και ο συνοδηγός του Μάρτιν Γιαρβεόγια ολοκλήρωσαν μιάμιση ημέρα αγώνα στις Γαλλικές Άλπεις και απόλαυσαν το καλύτερο δυνατό μείγμα συνθηκών με μεγάλη ποικιλία καιρικών συνθηκών, από στεγνή άσφαλτο μέχρι πάγο και ακόμη και χιόνι.

Αυτή η δοκιμή έδωσε στον Εσθονό μια ώθηση αυτοπεποίθησης ενόψει του πρώτου γύρου.

"Όταν έρχεσαι με ένα νέο αυτοκίνητο, είναι καλό να έχεις μια ιδέα για το πώς θα αισθάνεσαι στις συνθήκες", δήλωσε. "Δεν ξέρουμε τι μας περιμένει στο ράλι, αλλά η δοκιμή ήταν ευχάριστη - ήταν καλό να επιστρέψω με αυτή την ομάδα.

"Θα ήταν ωραίο να είχαμε περισσότερο χρόνο για τις δοκιμές, αλλά αυτό είναι το Μόντε και δεν έχει πάντα να κάνει με το τέλειο στήσιμο του μονοθεσίου. Πρέπει να έχεις ένα αυτοκίνητο που να είναι άνετο και σίγουρα το Puma δεν ήταν δύσκολο στην οδήγηση".

Αυτή η εβδομάδα σηματοδοτεί την 10η επίσκεψη του Τάνακ στο Μόντε Κάρλο. Πριν από την τριάδα των DNF τα τελευταία τρία χρόνια, είχε τερματίσει στο βάθρο τρεις φορές, τερματίζοντας δεύτερος το 2018. Στην πρώτη τριάδα θέλει να βρεθεί αυτή τη φορά.

"Είναι δύσκολο να πω, όπως ξέρουμε, το Μόντε μπορεί να είναι περίπλοκο", δήλωσε ο Τάνακ, "αλλά θα ήμουν ευτυχής να είμαι στο βάθρο την Κυριακή".