Hyundai: Με Σούνινεν και Ζάλντιβαρ στο WRC2

Με τους Τίμου Σούνινεν και Φαμπρίτσιο Ζάλντιβαρ στο τιμόνι θα παραταχθεί η Hyundai στην νέα σεζόν του WRC2.

Hyundai: Με Σούνινεν και Ζάλντιβαρ στο WRC2

Το δίδυμο των Τίμου Σούνινεν και Φαμπρίσιο Ζάλντιβαρ επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν σε ένα πανομοιότυπο ζευγάρι αυτοκινήτων i20 N Rally2, το καθένα οπλισμένο με μεγάλη εμπειρία από επιτυχημένες εκστρατείες το 2022.

Πέρυσι, η ομάδα RedGrey Team του Ότ Τάνακ ανέλαβε να τρέξει το πρόγραμμα WRC2 της Hyundai. Με τον Τάνακ να οδηγεί πλέον για την M-Sport Ford στην κορυφαία κατηγορία του WRC, ωστόσο, η 2C Compétition ανέλαβε τις ευθύνες.

Η γαλλική ομάδα έχει ήδη προηγούμενη εμπειρία συνεργασίας με τα μηχανήματα της Hyundai Motorsport και στο παρελθόν είχε τρέξει τα αυτοκίνητα i20 World Rally Cars για τους Πιέρ-Λουί Λουμπέ και Όλιβερ Σόλμπεργκ στην κατηγορία WRC.

Τίμου Σούνινεν

Ο Σούνινεν, πρώην οδηγός κορυφαίου επιπέδου, τερμάτισε έκτος στο πρωτάθλημα πέρυσι, κατακτώντας τρία βάθρα και μια νίκη στο Ράλλυ Ισπανίας. Ελπίζει να διεκδικήσει τον τίτλο το 2023.

"Αισθάνομαι ότι κάναμε καλή δουλειά στην εξέλιξη του Hyundai i20 N Rally2 σε ένα νικηφόρο αυτοκίνητο", εξήγησε. "Κατά τη γνώμη μου έχουμε αυτό που χρειάζεται για να κερδίσουμε, οπότε ήταν εύκολη επιλογή να συνεχίσω με τη Hyundai Motorsport, ειδικά τώρα που το WRC2 γίνεται σούπερ ανταγωνιστικό".

Ο Ζάλντιβαρ, εν τω μεταξύ, ελπίζει να αξιοποιήσει τα μαθήματά του από το 2022, μια σεζόν που είδε τον νεαρό από την Παραγουάη να εξασφαλίζει την πρώτη του νίκη σε ετάπ WRC2 στο Ράλλυ Εσθονίας. Πρόσφατα ήταν επίσης υποψήφιος για το βραβείο του πιο βελτιωμένου οδηγού του WRC και τερμάτισε δεύτερος στην ψηφοφορία των οπαδών πίσω από τον Γκρεγκουάρ Μάνστερ.

Φαμπρίτσιο Ζάλντιβαρ

"Θα συνεχίσω με την ίδια προσέγγιση όσον αφορά την προετοιμασία για τους αγώνες. Το 2023 θα είναι η δεύτερη σεζόν μου με το Hyundai i20 N Rally2, γεγονός που κάνει τη διαφορά, καθώς μπορούμε να χτίσουμε πάνω στα δεδομένα και την εμπειρία που συλλέξαμε το 2022. Ανυπομονώ πραγματικά να ξεκινήσω μια νέα σεζόν".

Και οι δύο οδηγοί ξεκινούν τις προσπάθειές τους στο Ράλλυ Σουηδίας τον επόμενο μήνα (9-12 Φεβρουαρίου), ενώ έχουν προγραμματιστεί και άλλες εξορμήσεις στην Κροατία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Εσθονία, τη Φινλανδία και τη Χιλή.