Νεβίλ: «Νέος επικεφαλής, ίδιοι στόχοι»

Ο Τιερί Νεβίλ μίλησε για τους στόχους του ενόψει της νέας σεζόν στο WRC.

Νεβίλ: «Νέος επικεφαλής, ίδιοι στόχοι»

Ο Βέλγος ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη 10η σεζόν του με την ομάδα της Hyundai Motorsport που εδρεύει στο Αλζενάου, έχοντας τερματίσει δεύτερος στο πρωτάθλημα οδηγών πέντε φορές, καθώς και τρίτος στη γενική κατάταξη για δύο συνεχόμενα χρόνια.

Την Πέμπτη, η Hyundai διόρισε τον πρώην επικεφαλής της ομάδας F1 Σιρίλ Αμπιτεμπούλ ως νέο διευθυντή της ομάδας. Η ανακοίνωση έγινε λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της σεζόν την επόμενη εβδομάδα στο Ράλλυ Μόντε-Κάρλο (19-22 Ιανουαρίου).

Ο νέος του μάνατζερ μπορεί να έχει μόλις λίγες ημέρες για να προσαρμοστεί στο ρόλο του, αλλά ο Νεβίλ αισθάνεται θετικά για το τι μέλλει γενέσθαι.

"Θέλω να πω, το επαναλαμβάνουμε κάθε χρόνο", δήλωσε στο WRC.com. "Οι στόχοι είναι οι ίδιοι: θέλουμε να κερδίσουμε και τα δύο πρωταθλήματα [κατασκευαστών και οδηγών]. Δυστυχώς, τις τελευταίες δύο σεζόν δεν καταφέραμε να πάρουμε κανένα από αυτά, αλλά υπήρξε μια μικρή αλλαγή από πέρυσι σε φέτος.

Έχουμε νέους team-mates, και έχουμε επίσης έναν νέο team principal με την είσοδο του Σιρίλ στην ομάδα. Ας ελπίσουμε ότι μαζί αυτές οι αλλαγές θα μας φέρουν βελτιώσεις και θα είμαστε σε θέση να παλέψουμε και για τα δύο πρωταθλήματα - αυτός είναι σαφώς ο στόχος".

Ο Νεβίλ πρόσθεσε ότι θα συνεργαστεί στενά με τον Αμπιτεμπούλ για να καθορίσουν κάποιους κοινούς στόχους πριν από την έναρξη της σεζόν.

"Ελπίζουμε ότι θα έχουμε μερικές συζητήσεις ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε τα οράματά μας για το τι έχει συμβεί και τι ελπίζουμε να πετύχουμε, αλλά και ποιο είναι το όραμά του με την εμπειρία του από την Formula 1 και την ηγεσία ακόμα μεγαλύτερων ομάδων από τη Hyundai".

Ο Νεβίλ δεν έχει ακόμη δοκιμάσει την τελευταία εξέλιξη του αυτοκινήτου i20 N Rally1 της Hyundai και θα το κάνει την Παρασκευή (13 Ιανουαρίου). Οι συμπαίκτες του Εσαπέκα Λάπι και Ντάνι Σόρντο έχουν ήδη ολοκληρώσει τις δοκιμαστικές τους περιόδους στο Monte-Carlo νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.