WRC: Όλο και πιο κοντά στην νέα σεζόν...

Η νέα χρονιά είναι εδώ. Και η νέα σεζόν του WRC δεν θα αργήσει να ξεκινήσει.

WRC: Όλο και πιο κοντά στην νέα σεζόν...

Με το φοβερό Ράλλυ Ιαπωνίας που έκλεισε την σεζόν του 2022 να είναι ακόμα νωπό στην μνήμη, το WRC μεταπηδά στο 2023 με τον ίδιο ενθουσιασμό.

Και το άλμα ξεκινά την μεθεπόμενη εβδομάδα με το Ράλλυ Μόντε-Κάρλο (19-22 Ιανουαρίου) - όπως πάντα το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσει μια σεζόν, και αυτή θα είναι η 51η.

Υπάρχει κάτι ξεχωριστό στην πρώτη εβδομάδα για τους οπαδούς του WRC. Οι δοκιμές στις γαλλικές Άλπεις συνεχίζονται μετά τις διακοπές και αυτό σημαίνει διαφορετικά πρόσωπα σε διαφορετικά μέρη. Ο Ότ Τάνακ θα επιστρέψει με το μπλε της M-Sport Ford, ενώ ο Κρεγκ Μπριν πηγαίνει προς την αντίθετη κατεύθυνση και ξεθάβει τα παλιά του χρώματα της Hyundai.

Ο Κρεγκ Μπριν επέστρεψε στο τιμόνι ενός Hyundai

Ένας άλλος πρώην οδηγός της M-Sport που κατευθύνεται προς την Alzenau είναι ο Εσαπέκα Λάπι. Η πλήρης επιστροφή του Φινλανδού στο WRC είναι μια άλλη συναρπαστική ιστορία που θα διαρκέσει όλη την σεζόν. Ο Λάπι έχει εδώ και καιρό εξυμνηθεί ως ένας πιθανός διεκδικητής του τίτλου. Αυτή είναι η στιγμή του.

Όσο απασχολημένοι και αν είμαστε με το μέλλον, είναι αδύνατο να μην κοιτάξουμε πίσω στο δεύτερο μισό της περασμένης χρονιάς για να θυμηθούμε ότι το i20 N Rally1 της Hyundai ήταν η κυρίαρχη δύναμη από την Εσθονία και μετά.

Μαζί με τον μακροχρόνιο ηγέτη της ομάδας Τιερί Νεβίλ, ο Λάπι βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή θέση για να εκμεταλλευτεί τη δυνητική συνέχεια αυτής της φόρμας και της ταχύτητας.

Ο Ότ Τάνακ είναι το «πρώτο όνομα» της M-Sport Ford.

Ένα άλλο φαβορί του WRC που θέλει να βασιστεί στη φόρμα του 2022 είναι ο Πιέρ-Λουί Λουμπέ. Γνωρίζοντας με ασφάλεια ότι μοιράζεται την M-Sport με τον Τάνακ, η πρώτη πλήρης σεζόν του Κορσικανού θα είναι συναρπαστική για να την παρακολουθήσετε μετά την ταχύτητα που έδειξε την περασμένη σεζόν.

Toyota; Είναι δύο, όχι τρία μέρη. Πώς θα αντιμετωπίσει ο Τακαμότο Κατσούτα την πρόσθετη πίεση της συνεργασίας με την πλήρη ομάδα του κατασκευαστή; Μπορεί ο Έλφιν Έβανς να βρει το ιδανικό σημείο επαφής με το GR Yaris Rally1; Και τέλος, ήταν ο παγκόσμιος τίτλος του Κάλε Ροβανπέρα μια αναλαμπή ή μια αλλαγή φρουράς που δηλώνει την επιστροφή της Φινλανδίας στην κορυφή του κορυφαίου πίνακα του ράλλυ;

Τόσα πολλά ερωτήματα... και οι απαντήσεις αρχίζουν να έρχονται μέσα σε λίγες ημέρες.

Οι 20 κορυφαίες στιγμές στην ιστορία του WRC