WRC: Οζιέ και Έβανς πιστεύουν στον Κατσούτα

Το εγκώμιο του Τακαμότο Κατσούτα έπλεξαν οι συμπαίκτες του στην Toyota, Σεμπαστιάν Οζιέ και Έλιφν Έβανς ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν στο WRC.

WRC: Οζιέ και Έβανς πιστεύουν στον Κατσούτα

Ως απόφοιτος του προγράμματος WRC Challenge της Toyota, ο Κατσούτα θα μοιραστεί ένα GR Yaris Rally1 με τον Οζιέ, αντικαθιστώντας τον Εσαπέκα Λάπι που μεταπήδησε στην Hyundai Motorsport στο τέλος της σεζόν.

Ο Κατσούτα είναι ήδη ένα οικείο και δημοφιλές μέλος της ομάδας, αλλά ο Οζιέ τον διαβεβαίωσε ότι θα ήταν εκεί για να βοηθήσει στην μετάβαση στην κορυφαία κατηγορία.

«Είναι ένα σημαντικό βήμα για αυτόν και θα προσπαθήσουμε να τον υποστηρίξουμε σε αυτό», είπε ο Οζιέ.

Έχοντας τερματίσει στην πρώτη εξάδα σε όλους τους γύρους εκτός από δύο της σεζόν του 2022 – συμπεριλαμβανομένων δύο βάθρων – ο Οζιέ είπε ότι ο Κατσούτα ήταν ήδη στο σωστό δρόμο.

Ο οκτώ φορές πρωταθλητής πρόσθεσε: «Το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει είναι απλώς να μην αλλάξει βασικά την προσέγγιση και να προσπαθήσει να παραμείνει ο ίδιος και να αντιμετωπίσει το ράλι όπως θα έκανε κάθε ράλι. Νομίζω ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος. Εάν αρχίσετε να σκέφτεστε πάρα πολύ, αυτό μπορεί να περιορίσει την ικανότητά σας.

Έτσι, από εκείνη την πλευρά, σίγουρα θα προσπαθήσω να μιλήσω μαζί του και να τον διαβεβαιώσω ότι μπορεί να το κάνει και ότι αν η ομάδα έχει αποφασίσει να τον βάλει σε αυτή τη θέση είναι επειδή όλοι πιστεύουν ότι μπορεί να το κάνει. Σίγουρα θα είμαι πολύ ανοιχτός να το συζητήσω με τον Τάκα».

Ο Έβανς έκανε το πλήρες εργοστασιακό του ντεμπούτο με την M-Sport στην Ιταλία, το 2013, όταν ο Νασέρ Αλ-Ατίγια δεν μπόρεσε να ξεκινήσει στην Σαρδηνία. Κατά την δική του παραδοχή, η πλήρης άφιξη του Ουαλού στο κορυφαίο επίπεδο του WRC το 2014 ήταν αρκετά διαφορετική από αυτή του Κατσούτα.

«Ήταν μια πολύ μαθησιακή χρονιά για μένα όταν ξεκίνησα, δεν είχα οδηγήσει πραγματικά ένα World Rally Car πριν από τότε», είπε. «Ο Τάκα έχει πολύ περισσότερη εμπειρία από ό,τι είχα εκείνη την εποχή και προφανώς ξέρει πώς να προσφέρει σε αυτό το επίπεδο ήδη.

Τελικά, μπορείς να κάνεις το καλύτερο δυνατό και αυτό είναι το μόνο που μπορεί να κάνει ο καθένας. Είμαι σίγουρος ότι δεν χρειάζεται να του το πω αυτό. Απλώς θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στη δουλειά του και να δίνει τον καλύτερό του εαυτό και είμαι σίγουρος ότι τα αποτελέσματα θα έρθουν για αυτόν και την ομάδα».