WRC: Με εκπλήξεις το καλεντάρι του 2023

Ράλλυ τριών χωρών και επιστροφή σε Βόρεια και Νότια Αμερική ενέχει το καλεντάρι για τους 13 γύρους του WRC 2023. Στις 7 με 10 Σεπτεμβρίου το Ράλλυ Ακρόπολις

WRC: Με εκπλήξεις το καλεντάρι του 2023

Σε μια συναρπαστική καινοτομία, το WRC του 2023 θα περιλαμβάνει ένα ράλλυ που θα πραγματοποιηθεί σε τρεις χώρες, όταν η Αυστρία, η Τσεχία και η Γερμανία θα φιλοξενήσουν μαζί το Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης από τις 26 έως τις 29 Οκτωβρίου. Το εν λόγω ράλλυ ασφάλτου θα πραγματοποιηθεί έξω από την πόλη Passau της νοτιοανατολικής Γερμανίας.

Από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο, το ημερολόγιο του 2023 περιλαμβάνει μια σειρά από τακτικές στάσεις, μαζί με την επιστροφή του Μεξικού και της Χιλής για πρώτη φορά μετά την πανδημία του Covid-19.

«Ήμασταν απολύτως αποφασισμένοι να επαναφέρουμε το καλεντάρι του WRC εκεί που ήταν πριν από τον Covid, με μια καλή εξάπλωση των γεγονότων εντός και εκτός Ευρώπης», δήλωσε ο Ανώτερος Διευθυντής Εκδηλώσεων του WRC, Σάιμον Λάρκιν.

Και συνέχισε: «Υπήρχε πολύ μεγάλη ζήτηση για τον περιορισμένο αριθμό κενών στο ημερολόγιο, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι με το εύρος και την ποικιλία των εκδηλώσεων που έχουμε.

Θα αποτελέσουν μια μεγάλη αθλητική πρόκληση για τους αγωνιζόμενους, καθώς και την παροχή των υψηλότερων γεγονότων σε κάθε χώρα».

Τις σκέψεις του υπερθεμάτισε ο εκτελεστικός διευθυντής του WRC Promoter Γιόνα Ζίμπελ.

«Είμαστε απίστευτα χαρούμενοι που επιστρέφουμε στην Βόρεια και Νότια Αμερική», είπε ενθουσιασμένος ο Ζίμπελ. «Διατηρήσαμε τον διάλογο με τους Μεξικανούς και τους Χιλιανούς διοργανωτές καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας του Covid και είμαστε βέβαιοι ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για την επιστροφή μας.

Επιπλέον, με μια συναρπαστική νέα ιδέα που προστίθεται στο μείγμα, το WRC βρίσκεται σε καλή θέση για να προσεγγίσει περισσότερους θαυμαστές από ποτέ».

Ξεκινώντας με την παραδοσιακή έναρξη της σεζόν στο Μόντε Κάρλο από τις 19 έως τις 22 Ιανουαρίου, το χιόνι και ο πάγος της Σουηδίας (9 - 12 Φεβρουαρίου) περιμένουν τους οδηγούς για την δεύτερη στάση καθώς το πρωτάθλημα επιστρέφει στο Umeå μετά από ένα επιτυχημένο ντεμπούτο του νέου χειμωνιάτικου ράλλυ το 2022.

Το πρώτο ταξίδι μεγάλων αποστάσεων της χρονιάς οδηγεί το πρωτάθλημα στο Ράλλυ Guanajuato México από τις 16 έως τις 19 Μαρτίου πριν από την επιστροφή στην Ευρώπη για το πρώτο αγώνισμα της χρονιάς εξ ολοκλήρου στην άσφαλτο, το Ράλλυ Κροατίας, από τις 20 έως τις 23 Απριλίου. Ο αγώνας της Κροατίας εισέρχεται τώρα στην τρίτη του έκδοση και θα έχει και πάλι έδρα εκτός της πρωτεύουσας της χώρας Ζάγκρεμπ.

Τα μέσα του έτους αντικατοπτρίζουν το ημερολόγιο του 2022 με Ράλλυ Πορτογαλίας (11 - 14 Μαΐου), Ράλλυ Ιταλίας (1 - 4 Ιουνίου), Σαφάρι Ράλλυ Κένυας (22 - 25 Ιουνίου), Ράλλυ Εσθονίας (20 - 23 Ιουλίου), Ράλλυ Φινλανδίας (3 - 6 Αυγούστου) και φυσικά το EKO Ράλλυ Ακρόπολις (7 - 10 Σεπτεμβρίου) επιστρέφουν με παρόμοια εμφάνιση και αίσθηση.

Καθώς η σεζόν αρχίζει να χτίζεται προς το αποκορύφωμά της, η Νότια Αμερική περιμένει καθώς το WRC επιστρέφει στην Concepción της Χιλής για πρώτη φορά από τότε που έκανε το ντεμπούτο της το 2019. Η διοργάνωση στο χαλίκι θα διαρκέσει από τις 28 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου.

Στα τέλη Οκτωβρίου, η Αυστρία, η Τσεχία και η Γερμανία φιλοξενούν το Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης εν όψει του Ράλλυ της Ιαπωνίας - το οποίο φιλοξενεί και πάλι τον τελικό της σεζόν από τις 16 έως τις 19 Νοεμβρίου.

Το πλήρες ημερολόγιο: