WRC, Νεβίλ: «Μπορούμε να κοντράρουμε την Toyota στην Ιαπωνία»

Ο Τιερί Νεβίλ εμφανίστηκε σίγουρος πως η Hyundai θα καταφέρει να ανταγωνιστεί την Toyota στην έδρα της, στον τελευταίο αγώνα του φετινού WRC.

WRC, Νεβίλ: «Μπορούμε να κοντράρουμε την Toyota στην Ιαπωνία»

Ο Τιερί Νεβίλ, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος, με μικρή διαφορά από το Yaris του Σεμπαστιάν Οζιέ στο πιο πρόσφατο Ράλλυ, εμφανίστηκε μετρημένος στην κριτική του για το Ράλλυ Ισπανίας, αλλά παραδέχτηκε ότι υπήρχε αισιοδοξία ότι ο ρυθμός του i20 N Rally1 θα μπορούσε να είναι αρκετός για να κοντράρει το GR Yaris Rally1 στο Ράλλυ Ιαπωνίας (10 - 13 Νοεμβρίου) που θα ρίξει την αυλαία του φετινού WRC.

Ο Βέλγος ομολογουμένως δυσκολεύτηκε να βρει τα πατήματά του στο Salou, παλεύοντας με την υποστροφή σε ορισμένες από τις ειδικές διαδρομές ενώ δεν πατούσε καλά ούτε στα πιο δύσβατα τμήματα. Εντούτοις, αυτός και ο συνοδηγός του, Μάρτιν Βίντεγκε έκαναν συνεχείς αλλαγές στο στήσιμο του αυτοκινήτου.

«Μερικές φορές πρέπει να αποδεχτείς ότι κάποιος είναι πιο δυνατός», είπε ο Νεβίλ. «Και (στην Ισπανία) ο Σεμπαστιέν Οζιέ ήταν πιο δυνατός από εμάς. Δεν ήταν μεγάλη η διαφορά χρόνου και συνεχίσαμε να αλλάζαμε τα πράγματα για να καλύψουμε τον χρόνο. Δεν θα έλεγα ότι έκαναν το αυτοκίνητο καλύτερο, αλλά δεν νομίζω ότι έκαναν το αυτοκίνητο χειρότερο.

Ο στόχος τώρα πρέπει να είναι να πάρουμε αυτές τις πληροφορίες και να τις χρησιμοποιήσουμε για το επόμενο ράλλυ, στην Ιαπωνία – όπου θα θέλαμε να νικήσουμε την Toyota στην έδρα της».

Ο αναπληρωτής διευθυντής της ομάδας Ζουλιάν Μονσέ ήταν εξίσου αισιόδοξος για την απόδοση του i20 μετά την Ισπανία. Ο Ότ Τάνακ τερμάτισε τέταρτος ενώ ο Σόρντο, οδηγώντας το τρίτο αυτοκίνητο της ομάδας, κατέλαβε την πέμπτη θέση.

«Τρία μονοθέσια στην πρώτη πεντάδα και με τον Τιερί (Νεβίλ) στην δεύτερη θέση, δεν είναι κακό αποτέλεσμα», πρόσθεσε. «Μας έλειπε λίγος ρυθμός για (να πάρουμε) τον αγώνα, οπότε αυτό είναι λίγο απογοητευτικό, αλλά ξέρουμε ότι μπορούμε πάντα να βελτιώνουμε το αυτοκίνητο. Είναι μια συνεχής διαδικασία βελτίωσης.

Δεν ξέρουμε πολλά για την Ιαπωνία, αλλά ξέρουμε ότι θέλουμε να κερδίσουμε εκεί».