WRC: Απογοητευμένος ο Ροβανπέρα από την εμφάνισή του στην Ισπανία

Ο Κάλε Ροβανπέρα είναι ένας οδηγός συνηθισμένος στις νίκες. Άλλωστε αυτήν την σεζόν μετρά έξι νίκες σε Ράλλυ αλλά και την κατάκτηση του τίτλου στο WRC.

WRC: Απογοητευμένος ο Ροβανπέρα από την εμφάνισή του στην Ισπανία

Ο Κάλε Ροβανπέρα ξεκίνησε για πρώτη φορά στο WRC ως το νέο νούμερο ένα στον κόσμο, οι προσδοκίες του ήταν υψηλές στην Ισπανία την περασμένη εβδομάδα. Αλλά μετά ήρθε ο Σεμπαστιάν Οζιέ.

Ο συμπαίκτης του 22χρονου Φινλανδού είναι επίσης ένας άνθρωπος που γνωρίζει... μερικά πράγματα για την επιτυχία. Έχει κατακτήσει οκτώ τίτλους και ήθελε μια πρώτη νίκη στην υβριδική εποχή για να προσθέσει στις 54 νίκες που είχε κατακτήσει μόνο με εσωτερική καύση.

Θα μπορούσε ο Κάλε να τον είχε πιάσει;

«Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει την δεύτερη [θέση]», είπε, γεμάτος σεμνότητα. «Νομίζω ότι είχαμε την ταχύτητα για αυτήν την θέση.

«Ο Σεμπ άξιζε την νίκη. Ήταν πολύ γρήγορος για όλο το Σαββατοκύριακο και ακόμα κι αν ήμουν στα όριά μου και πίεζα όλη την ώρα, νομίζω ότι ίσως δεν θα μπορούσα να έχω κάνει την ίδια ταχύτητα [με τον Οζιέ]. Ήταν πολύ γρήγορος.

Η τρίτη θέση είναι εντάξει, αλλά φυσικά είμαι λίγο απογοητευμένος. Ήθελα ένα καθαρό ράλι και την ευκαιρία να βοηθήσω την ομάδα να φέρει βαθμούς για το πρωτάθλημα.

Δεν ήθελα να ρισκάρω, ήθελα να πανηγυρίσω με την ομάδα. Υποθέτω ότι από αυτή την πλευρά, κατάφερα να διαχειριστώ την ταχύητα και φτάσαμε στον τερματισμό με βαθμούς, οπότε πήγαμε σε αυτό το σχέδιο».

Με τον τίτλο των οδηγών και το στέμμα των κατασκευαστών πλέον με ασφάλεια στα χέρια του Ροβανπέρα και της Toyota, ο Φινλανδός θα έχει μια ακόμη ευκαιρία να κερδίσει την έβδομη νίκη του όταν ολοκληρωθεί η σεζόν του WRC στην Ιαπωνία τον επόμενο μήνα (10 - 13 Νοεμβρίου).