WRC: Δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να τρέξει σε όλους τους αγώνες ο Οζιέ

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ αναμένεται να επαναλάβει ένα παρόμοιο πρόγραμμα αγώνων στο WRC την επόμενη σεζόν – αλλά ο Γάλλος εξακολουθεί να αρνείται να αποκλείσει εντελώς την πλήρη επιστροφή στο πρωτάθλημα.

WRC: Δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να τρέξει σε όλους τους αγώνες ο Οζιέ

Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Toyota, Σεμπαστιάν Οζιέ μοιράστηκε το GR Yaris Rally1 με τον Εσαπέκα Λάπι αυτή την σεζόν και θα ανυπομονεί για περισσότερα από τα ίδια την επόμενη χρονιά.

Ο Λάπι δεν θα επιστρέψει στο Yaris μέχρι το Ράλι Σουηδίας τον Φεβρουάριο της επόμενης σεζόν, με τον Οζιέ να τρέχει στους δύο τελευταίους γύρους φέτος πριν ξεκινήσει το 2023 στο Ράλλυ Μόντε-Κάρλο τον Ιανουάριο.

«Δεν ήταν δύσκολο να αποφασίσεις για το Μόντε-Κάρλο», είπε ο Οζιέ. «Αλλά για τους υπόλοιπους αγώνες και το πρόγραμμα, πρέπει να το αποφασίσουμε. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που η Toyota συνεχίζει να μου προσφέρει την ευκαιρία να αγωνιστώ σε ένα μέρος του προγράμματος όπως αυτό – είναι κάτι που λειτουργεί και για τις δύο πλευρές, νομίζω».

Σχετικά με το θέμα της πλήρους επιστροφής του στο WRC, ο Οζιέ πρόσθεσε: «Δεν θα πω ότι 100% δεν θα επιστρέψω ποτέ και δεν θα αγωνιστώ ξανά [σε όλο το πρωτάθλημα], αλλά αυτή την στιγμή ξέρετε ότι είναι το ίδιο όπως έχω πει εδώ και πολύ καιρό. Αγαπώ την οικογένειά μου και τον γιο μου και θέλω να περνάω χρόνο μαζί τους».

Ο Οζιέ παραδέχτηκε ότι το ράλλυ θα είχε την μερίδα του λέοντος σε σχέση με οποιαδήποτε αγωνιστικά σχέδια την επόμενη σεζόν. Και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι για τον αγώνα, πρέπει να το κάνεις full [time] ή όχι. Θα ήθελα πολύ να ξανακάνω το Le Mans, αλλά είναι δύσκολο να το κάνω με μερική απασχόληση.

Ας δούμε τι θα συμβεί στο μέλλον, αλλά αυτή τη στιγμή τίποτα δεν έχει αλλάξει για μένα και την αγάπη μου για τα ράλι. Ανυπομονώ να επιστρέψω σε κάποια από τα ράλι που απολαμβάνω».