Μονσέ: «Η Hyundai δεν τα έχει παρατήσει»

Ο διευθυντής της Hyundai Motorsport, Ζουλιάν Μονσέ, κάλεσε την ομάδα του να ψάξει βαθιά και να βρει λύσεις για την έλλειψη ρυθμού στο i20 N Rally1 μετά το Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας της περασμένης εβδομάδας.

Μονσέ: «Η Hyundai δεν τα έχει παρατήσει»

Οι ελπίδες της Hyundai για μια τέταρτη διαδοχική νίκη στο φετινό WRC σκορπίστηκαν όταν το i20 N Rally1 δεν στάθηκε δυνατό απέναντι στους αντιπάλους του στην Toyota στο Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας.

Παρά το γεγονός ότι δεν είχε την απαραίτητη ταχύτητα για να διεκδικήσει τη νίκη, ο Ότ Τάνακ ανέβηκε στο βάθρο στην τρίτη θέση, με τους συμπαίκτες του Τιερί Νεβίλ και Όλιβερ Σόλμπεργκ, του οποίου το συμβόλαιο δεν θα ανανεωθεί, να ακολουθούν ακριβώς πίσω του.

«Ήταν ένα αρκετά απογοητευτικό ράλλυ για εμάς και σίγουρα όχι το αποτέλεσμα για το οποίο ήρθαμε εδώ», ανέφερε ο Μονσέ. «Είχαμε πάρα πολλά προβλήματα και γενική έλλειψη ρυθμού».

Η ομάδα χτυπήθηκε σκληρά από τις χρονικές ποινές, με τα τρία αυτοκίνητα να τιμωρούνται για ένα λάθος που οδήγησε σε υπερένταση στο υβριδικό σύστημα. Οι Τάνακ και Νεβίλ δέχθηκαν το πιο σκληρό χτύπημα - ο καθένας με πέναλτι 15 δευτερολέπτων.

Ο Μονσέ πρόσθεσε ότι η ομάδα θα εργαζόταν για τα θέματα αμέσως μόλις προσγειωθούν στην Ευρώπη από το Νότιο Ημισφαίριο.

«Θα πρέπει να αναλύσουμε σε βάθος όλα όσα πήγαν στραβά και να βρούμε λύσεις για τους επόμενους αγώνες», είπε. «Παρόλα αυτά, δεν τα παρατήσαμε και τα τρία αυτοκίνητα έφτασαν στον τερματισμό. Ο Οτ (Τάνακ) έδειξε ξανά πόσο ανταγωνιστικός είναι, κρατώντας πίεση στους οδηγούς μπροστά και παλεύοντας μέχρι το τέλος για να εξασφαλίσει άλλο ένα βάθρο.

Ο Τιερί (Νεβίλ) σημείωσε πολύτιμους βαθμούς για την Hyundai και ο Όλιβερ (Σόλμπεργκ) έκανε άλλο ένα δυνατό ράλλυ τερματίζοντας πέμπτος στην γενική κατάταξη, αποφεύγοντας λάθη και δείχνοντας πολλά υποσχόμενους χρόνους παρά τις δύσκολες συνθήκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε όλο το Σαββατοκύριακο».

Αυτή τη στιγμή, η Hyundai ακολουθεί την Toyota κατά 81 βαθμούς στην κούρσα του τίτλου των κατασκευαστών. Για να έχει οποιαδήποτε πιθανότητα να παραμείνει στον αγώνα, ο Κορεάτης κατασκευαστής ελπίζει σε άσχημα αποτελέσματα από τα αυτοκίνητα GR Yaris στην Ισπανία αργότερα αυτόν τον μήνα.