WRC: Ο Λουμπέ θέλει περισσότερο χρόνο πίσω από το τιμόνι την νέα σεζόν

Ο αστέρας της M-Sport Ford, Πιέρ Λουί Λουμπέ πιέζει για περισσότερο χρόνο στο Puma Rally1 στην νέα σεζόν του WRC.

WRC: Ο Λουμπέ θέλει περισσότερο χρόνο πίσω από το τιμόνι την νέα σεζόν

Ο Κορσικανός έχει κάνει μεγάλη εντύπωση στην παρθενική του χρονιά με τη βρετανική ομάδα, αλλά πιστεύει ότι το επόμενο βήμα στην καριέρα του είναι να ανεβάσει το πρόγραμμά του από επτά σε 10 γύρους.

Μιλώντας για την καλύτερη επίδοσή του ποτέ στο WRC – όπου σημείωσε τον πρώτο του ταχύτερο χρόνο στη σκηνή και ηγήθηκε ενός παγκόσμιου ράλι για πρώτη φορά στην Ελλάδα – ο Λουμπέ είπε ότι είχε ενθαρρυνθεί από το 2022.

«Είναι μια καλή σεζόν», είπε. «Είμαι χαρούμενος για τον τρόπο που κύλησε η χρονιά μέχρι τώρα και το συναίσθημα με την ομάδα και το μονοθέσιο είναι πολύ δυνατό. Στην Ελλάδα, ειλικρινά, πιστεύω ότι αξίζαμε το βάθρο και χωρίς το τρύπημα ίσως να το αντέξαμε».

«Στα αργά ράλι όπως αυτό, ξέρουμε ότι έχουμε τον ρυθμό και το δείχνουμε – ίσως χρειαστεί να κάνουμε περισσότερα από αυτά στα πιο γρήγορα ράλι.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε, νομίζω ότι χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο στο αυτοκίνητο. Φυσικά, όλοι θέλουν την πλήρη σεζόν, αλλά για μένα, 10 ράλι του χρόνου θα μπορούσαν να είναι πολύ καλά. Έχω εφτά φέτος και αυτό είναι ένα ωραίο πρόγραμμα και, φυσικά, είμαι πολύ ευγνώμων για αυτό, αλλά είναι πολύς καιρός έξω από το αυτοκίνητο μεταξύ των αγώνων.

Ασκούσα κάποια πίεση πάνω μου να αποδείξω τι μπορούσαμε να κάνουμε φέτος και νομίζω ότι το κάναμε αυτό».

Η τελευταία εμφάνιση του Λουμπέ για την σεζόν έρχεται στο Ράλι Ισπανίας τον επόμενο μήνα (20 - 23 Οκτωβρίου).