Μίλενερ: «Δεν είμαστε μόνοι με τα προβλήματά μας»

Ο επικεφαλής της ομάδας M-Sport Ford, Ρίτσαρντ Μίλενερ, εστιάζει στα θετικά μετά το EKO Ράλλυ Ακρόπολις ύστερα από μια δύσκολη καλοκαιρινή περίοδο.

Μίλενερ: «Δεν είμαστε μόνοι με τα προβλήματά μας»

Η ομάδα M-Sport του Μίλενερ βρέθηκε σε θέση κυριαρχίας μετά τη δράση της Παρασκευής στα νότια της βάσης του ράλι στη Λαμία, με τους Σεμπάστιαν Λεμπ και Πιέρ Λουί Λουμπέ να κρατούν αμφότεροι το Puma 1-2.

Ωστόσο, τα αρνητικά άρχισαν να ξετυλίγονται κατά τη διάρκεια μιας μόλις ώρας το πρωί του Σαββάτου, όταν ο Λεμπ αναγκάστηκε να αποσυρθεί λόγω βλάβης του εναλλάκτη στο τμήμα του δρόμου μετά το άνοιγμα και ο Λουμπέ αντιμετώπισε πρόβλημα νωρίς στην επόμενη δοκιμή.

Ουσιαστικά διέλυσε τις πιθανότητες της ομάδας για το βάθρο, με τον Λεμπ να μην ξαναρχίζει και τον Λουμπέ να πέφτει πίσω στην έβδομη θέση. Ο τελευταίος τελικά κατάφερε να επιστρέψει στην τέταρτη θέση, μία θέση μπροστά από τον συμπαίκτη του, Κρεγκ Μπριν, ο οποίος υπέστη παρόμοιο πρόβλημα με τον Λουμπέ την Παρασκευή.

Μια ασημένια επένδυση ήρθε στο Wolf Power Stage της Κυριακής, όταν οι Μπριν και Γκρινσμιθ σημείωσαν τον τρίτο και τον τέταρτο ταχύτερο χρόνο για να ενισχύσουν περαιτέρω την απόδοση πόντων της ομάδας.

«Δεν ήμασταν ο μόνος κατασκευαστής που είχε προβλήματα», επέμεινε ο Μίλενερ. «Η Toyota είχε ένα πολύ κακό Σαββατοκύριακο και η Hyundai είχε σίγουρα το μερίδιο των προβλημάτων της, αλλά ήταν σε θέση να διατηρήσει τα αυτοκίνητά της αξιόπιστα.

Νομίζω ότι αυτό που πετύχαμε την Παρασκευή είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε να δείξουμε. Μια γεμάτη μέρα και το να δείχνεις το αυτοκίνητο είναι αρκετά καλό και η ομάδα είναι αρκετά καλή. Στη μεγάλη σκηνή το πρωί του Σαββάτου, ήμασταν στο ίδιο επίπεδο με τον Τάνακ.

[Ήταν] ένα εντελώς μικρό, πολύ εύκολο να διορθωθεί πρόβλημα, αλλά είδαμε τον Λεμπ να αποσύρεται, κάτι που είναι πραγματικά η μεγαλύτερη απογοήτευση. Αλλά νομίζω ότι μπορούμε να φύγουμε από εδώ θετικοί σε πολλά πράγματα και έχουμε ακόμα κάποιες ευκαιρίες φέτος να βελτιωθούμε σε αυτό».

Η επόμενη ευκαιρία που έχει η M-Sport να δείξει ότι η βελτίωση είναι στο Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας, το οποίο επιστρέφει στο ημερολόγιο του WRC για πρώτη φορά από το 2012. Η διοργάνωση εδρεύει στο Ώκλαντ και διαρκεί από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου.