Ο Τάνακ ορκίζεται να συνεχίσει να πιέζει τον Ροβανπέρα

Ο Ότ Τάνακ υποσχέθηκε να συνεχίσει να ασκεί πίεση στον Κάλε Ροβανπέρα στην μάχη για τον φετινό τίτλο του WRC.

Ο Τάνακ ορκίζεται να συνεχίσει να πιέζει τον Ροβανπέρα

Για τρίτο διαδοχικό ράλι, ο Ότ Τάνακ μείωσε την διαφορά από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι μπορεί για να καλύψει την διαφορά από τον Κάλε Ροβανπέρα στους τρεις εναπομείναντες αγώνες.

Ο Ροβανπέρα ήταν 98 πόντους μπροστά μετά την νίκη του στο Ράλι Εσθονίας το καλοκαίρι. Από το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις της περασμένης εβδομάδας, αυτή η διαφορά μειώθηκε στους 53 – με 90 βαθμούς να εξακολουθούν να είναι διεκδικήσιμοι από τα ράλι της Νέας Ζηλανδίας, της Ισπανίας και της Ιαπωνίας.

Ερωτηθείς για την προσέγγισή του στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος, ο νικητής του τίτλου του 2019 επέμεινε ότι δεν θα τα παρατήσει.

«Δεν έχει τελειώσει ποτέ μέχρι να έχει τελειώσει». είπε ο Τάνακ. «Από την πλευρά μου, θα συνεχίσω να πιέζω για να δω αν μπορούμε να επισημάνουμε κάποια άλλα σημεία και τότε ίσως μπορούσαμε να το κρατήσουμε ανοιχτό τουλάχιστον μέχρι τον τελευταίο αγώνα. Αυτός είναι ο στόχος από την πλευρά μου».

«Αν είναι δυνατό ή όχι, δεν ξέρουμε, αλλά δεν έχει τελειώσει μέχρι να έχει τελειώσει, οπότε στόχος μου είναι ακόμα το πρωτάθλημα για να το κρατήσω ανοιχτό».

Κοιτάζοντας προς τον επόμενο γύρο με έδρα το Ώκλαντ αργότερα αυτόν τον μήνα, ο Τάνακ έχει το πλεονέκτημα ότι έχει αγωνιστεί στους δρόμους του Βόρειου Νησιού μία φορά στο παρελθόν.

Απολαμβάνει επίσης μια ισχυρή πορεία, έχοντας κερδίσει ή τερματίσει στο βάθρο σε κάθε γύρο από τότε που αποσύρθηκε από το Ράλι Κένυας τον Ιούνιο.