Ροβανπέρα: Δεν θα μείνει στην απογοήτευση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Ο Κάλε Ροβανπέρα θα αφήσει πίσω του το επώδυνο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και αδημονεί για την ευκαιρία να εξασφαλίσει τον παρθενικό του τίτλο στο WRC στην Νέα Ζηλανδία.

Ροβανπέρα: Δεν θα μείνει στην απογοήτευση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Ο Κάλε Ροβανπέρα τερμάτισε στην 15η θέση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, «διασώζοντας» μόλις τέσσερις βαθμούς από την Wolf Power Stage. Το προβάδισμά του στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μειώθηκε στους 53 βαθμούς.

Εάν ο 21χρονος της Toyota μπορέσει να αυξήσει αυτό το πλεονέκτημα κατά οκτώ πόντους - ή επτά, αν κερδίσει το ράλι - στο Ώκλαντ αργότερα αυτόν τον μήνα (29 Σεπτεμβρίου - 2 Οκτωβρίου), θα γίνει ο νεότερος νικητής του τίτλου του WRC. Και εκεί είναι τώρα οι σκέψεις του.

«Αυτό ήταν σίγουρα ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο», είπε ο Ροβανπέρα. «Από την αρχή, δεν είχα την αίσθηση από το αυτοκίνητο – από το shakedown. Είναι δύσκολο, αλλά το καλό είναι ότι πήραμε μερικούς βαθμούς από την Power Stage και αυτό βοηθάει».

Ο Κάλε Ροβανπέρα δεν μπόρεσε να βρει την αυτοπεποίθηση που χρειαζόταν από το Toyota GR Yaris Rally1 του και τερμάτισε το πρώτο σκέλος της Παρασκευής στην ένατη θέση της γενικής μετά την σάρωση του δρόμου. Το χειρότερο ήρθε αργότερα όταν γλίστρησε και χτύπησε σε ένα δέντρο στη δεύτερη ειδική του Σαββάτου.

«Τρέχοντας στο μέτωπο την Παρασκευή και μετά την τελευταία μέρα την Κυριακή, η αίσθηση ήταν δύσκολη. Έπρεπε να πιέσουμε σκληρά [στην Power Stage] για να κατακτήσουμε τους βαθμούς που θα βοηθήσουν στο πρωτάθλημα.

Δεν ήταν εύκολο, αλλά τώρα το επαναφέρουμε και θα ανυπομονούμε για την επόμενη διοργάνωση. Θέλουμε να επιστρέψουμε πολύ πιο δυνατοί [στη Νέα Ζηλανδία]. Για το πρωτάθλημα, ακόμα τίποτα δεν έχει τελειώσει».