ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Ο Ρόμπερτ Βίρβες κατέκτησε το πρωτάθλημα νέων

Ο Ρόμπερτ Βίρβες έγινε ο πρώτος Εσθονός πιλότος που κατακτά το πρωτάθλημα νέων κατακτώντας την νίκη στην κατηγορία στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις οδηγώντας ένα Ford Fiesta Rally3.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Ο Ρόμπερτ Βίρβες κατέκτησε το πρωτάθλημα νέων

Αυτό που ξεκίνησε ως μάχη τεσσάρων για τον τίτλο έγινε γρήγορα ένας αγώνας για δύο μεταξύ του Βίρβες και του Άρμστρονγκ όταν ο Παγιάρι αποσύρθηκε την Παρασκευή και ο Γιούνα αντιμετώπιζε ζημιά στην πίσω ανάρτηση.

Ο Βίρβες ανέβηκε στην κορυφή νωρίς την Παρασκευή και βρέθηκε πάνω από ένα λεπτό μπροστά εκείνο το βράδυ, αφού ο Άρμστρονγκ σταμάτησε για να αλλάξει τροχό. Στην συνέχεια, η εστίασή του στράφηκε στη διατήρηση του προβαδίσματος - πιο εύκολο να το πεις παρά να το κάνεις σε τόσο ανώμαλο έδαφος - και ο νεαρός ξεκίνησε το τελευταίο σκέλος της Κυριακής 53,2 δευτερόλεπτα μπροστά.

Ο Άρμστρονγκ υποχώρησε για 19,6 δευτερόλεπτα στην πρώτη ειδική, αλλά ξεπέρασε τον πρωτοπόρο στην επόμενη. Τελικά όμως δεν κατάφερε να πιάσει τον Βίρβες, ο οποίος τελικά πήρε την νίκη με διαφορά 17,5 δευτερολέπτων για να σφραγίσει τον τίτλο.

«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος», είπε ο Βίρβες. «Δεν σκέφτομαι πραγματικά τέτοια πράγματα (να είμαι ο πρώτος νικητής από την Εσθονία). Στόχος μου είναι να γίνω ο παγκόσμιος πρωταθλητής στην κορυφαία κατηγορία μια μέρα και αυτό είναι ένα μικρό μέρος του».

Η νίκη του Βίρβες στο πρωτάθλημα του εξασφαλίζει τέσσερις παρουσίες στην κατηγορία WRC2 το 2023 με ένα M-Sport Ford Fiesta Rally2. Θα έχει επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσει το μονοθέσιο πριν από κάθε γύρο, ενώ θα λάβει επίσης ένα πλήρες πακέτο ελαστικών από την Pirelli.