WRC: Θρίαμβος για τον Τάνακ στο Βέλγιο

Την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο φετινό WRC πανηγύρισε ο Ότ Τάνακ στο Βέλγιο. 

WRC: Θρίαμβος για τον Τάνακ στο Βέλγιο

Ο Εσθονός οδηγός ανέβηκε στην κορυφή αργά την προτελευταία μέρα, όταν ο συμπαίκτης του με το Hyundai i20 N και πρωτοπόρος, Τιερί Νεβίλ, βρέθηκε εκτός δρόμου σε ένα χαντάκι, γκρεμίζοντας τις ελπίδες του Βέλγου για μια νέα εντός έδρας νίκη.

Η επιτυχία του Τάνακ σημαίνει ότι τώρα υπολείπεται κατά 72 βαθμούς του πρωτοπόρου του πρωταθλήματος Κάλε Ροβανπέρα - ο οποίος άφησε το Yaris του εκτός μάχης το πρωί της Παρασκευής. Ο 21χρονος Φινλανδός έσωσε πέντε μπόνους πόντους στο Wolf Power Stage και παραμένει σε καλό δρόμο για να γίνει ο νεότερος πρωταθλητής του WRC στην ιστορία.

Η κατάσταση του πρωταθλήματος των κατασκευαστών παραμένει αμετάβλητη, με την ομάδα Hyundai Motorsport του Τάνακ να απέχει 88 βαθμούς από την πρώτη Toyota Gazoo Racing.

«Το να κερδίσουμε εδώ είναι μια μεγάλη έκπληξη για εμάς - λίγο πολύ όπως ήταν στη Φινλανδία», είπε ο Τάνακ. «Βασικά δεν το περιμέναμε από πουθενά, αλλά κατά κάποιο τρόπο καταφέραμε να το συγκεντρωθούμε κατά τη διάρκεια του ράλι.

Είναι υπέροχο να βλέπεις ότι έρχονται κάποια αποτελέσματα, αλλά υπάρχουν τόσα πολλά που μπορούμε να βελτιώσουμε και θα μπορούσαμε ακόμα να είμαστε πολύ πιο δυνατοί, οπότε υπάρχει ακόμα λίγη δουλειά να κάνουμε», πρόσθεσε.