WRC: Τρομακτικό ατύχημα για τον Ροβανπέρα (vid)

Ένα σοκαριστικό ατύχημα επιφύλασσε το ξεκίνημα του Ράλι Βελγίου για τον Κάλε Ροβανπέρα, με τον πρωτοπόρο του WRC και τον συνοδηγό του, Γιόνε Χάλτουνεν να είναι ευτυχώς καλά στην υγεία τους. 

WRC: Τρομακτικό ατύχημα για τον Ροβανπέρα (vid)

Με πολύ άσχημο τρόπο ξεκίνησε το Ράλι Βελγίου για τον πρωτοπότο του WRC, Κάλε Ροβανπέρα. Ο 21χρονος Φινλανδός κλήθηκε έτσι να εγκαταλείψει μόλις στην δεύτερη ειδική διαδρομή του αγώνα.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας και ακλόνητο φαβορί για τον φετινό τίτλο στο WRC έχασε τον έλεγχο του Toyota GR Yaris Rally1 σε ένα γρήγορο σημείο, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να βγει εκτός δρόμου και να κάνει αρκετές τούμπες στο παρακείμενο χωράφι. Ευτυχώς τόσο ο Ροβανπέρα όσο και ο συνοδηγός του, Γιόνε Χάλτουνεν βγήκαν από το Yaris σώοι και αβλαβείς.

Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη κατά πόσο οι μηχανικοί της Toyota Gazoo Racing θα προλάβουν να επισκευάσουν το αυτοκίνητο ενόψει της δεύτερης μέρας του Ράλι Βελγίου, του Σαββάτου. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο Ροβανπέρα έχασε πολύτιμο έδαφος στην μάχη για ένα καλό αποτέλεσμα στο Βέλγιο.