Hyundai: Γεμάτη κίνητρο μετά την επιτυχία στην Φινλανδία

Ο αναπληρωτής διευθυντής ομάδας της Hyundai Motorsport, Ζουλιάν Μονσέ, υποστήριξε ότι η νίκη του Οτ Τάνακ στο Ράλι Φινλανδίας θα παρακινήσει την ομάδα του να συνεχίσει να πιέζει προς τα εμπρός.

Hyundai: Γεμάτη κίνητρο μετά την επιτυχία στην Φινλανδία

Ο θρίαμβος του Τάνακ σηματοδότησε την πρώτη νίκη της Hyundai Motorsport στον κλασικό φινλανδικό αγώνα και ο Μονσέ επέμεινε, παρά την επιτυχία, ότι η ομάδα του δεν θα επαναπαυθεί στις δάφνες της.

Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για την ομάδα με έδρα το Alzenau σε αυτήν την πρώτη σεζόν της υβριδικής εποχής του WRC.

Πριν από το περασμένο Σαββατοκύριακο, το i20 N Rally1 είχε κερδίσει μόνο στο Ράλι Σαρδηνίας - και πάλι, ο Τάνακ οδηγούσε.

Ενώ ο Μονσέ δέχτηκε ότι υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει, θέλει να αξιοποιήσει τα θετικά με τον επόμενο γύρο στο Ράλι Βελγίου (18 - 21 Αυγούστου) μόλις 10 ημέρες μακριά.

«Ο Οτ ήταν εξαιρετικός όλο το Σαββατοκύριακο», επαίνεσε ο Γάλλος. «Ήταν μια τεράστια μάχη με τον Κάλε (Ροβανπέρα) μέχρι το τελευταίο στάδιο και δεν είχαμε προβλήματα αξιοπιστίας.

Το αυτοκίνητο, παρά τις δυσκολίες, μπορεί να κερδίσει και νομίζω ότι αυτό είναι ένα θετικό σημείο. Γνωρίζουμε ότι έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε και είμαστε απογοητευμένοι όταν, παρά τις προσπάθειές μας, δεν μπορούμε να το μετατρέψουμε σε σωστά αποτελέσματα.

Τώρα αυτή είναι η δεύτερη φορά που κερδίζουμε φέτος - ξέρουμε ότι είναι δυνατό και δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Μερικές φορές είναι καλό να βλέπεις τα θετικά και να χρησιμοποιείς αυτή τη θετική στάση για να προχωρήσεις και να δουλέψεις ακόμα πιο σκληρά», πρόσθεσε.

Ο Τιερί Νεβίλ τερμάτισε πέμπτος γενικής στο αγώνισμα υψηλής ταχύτητας αφού δυσκολεύτηκε να βρει ρυθμό με το αυτοκίνητό του, ενώ ο Όλιβερ Σόλμπεργκ έμεινε εκτός νωρίς στην εναρκτήρια φάσης το πρωί της Παρασκευής.

Ο Μονσέ πιστεύει ότι ο νεαρός Σουηδός πρέπει να αφήσει πίσω του αυτή την απογοήτευση και επέμεινε ότι η σειρά οδηγών της Hyundai θα παραμείνει αμετάβλητη φέτος.

«Νομίζω ότι πρέπει να ξεχάσει τη Φινλανδία και τώρα να επικεντρωθεί στο Βέλγιο», εξήγησε. «Ο Όλιβερ (Σόλμπεργκ) θα επιστρέψει στο μονοθέσιο για μια δοκιμή αυτή την εβδομάδα και είμαι σίγουρος ότι στο Βέλγιο μπορεί να δώσει ένα καλό αποτέλεσμα.

Έχει δείξει κάποιες καλές εμφανίσεις στο παρελθόν, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μην συμβεί και φέτος. Πρέπει να ξεχάσουμε και να προχωρήσουμε και θα τηρήσουμε τα σχέδιά μας για το υπόλοιπο της σεζόν».

Ο Τιερί Νεβίλ κέρδισε το ντεμπούτο του Ράλι Βελγίου στο WRC πέρυσι και θα είναι ένα από τα φαβορί για τη νίκη την επόμενη εβδομάδα. Οι Τάνακ και Σόλμπεργκ θα αγωνιστούν επίσης στην άσφαλτο.