Το Coupe SUV των 21.400 ευρώ που θες με τα χίλια

Τα SUV και ειδικότερα τα μικρά μοντέλα με τους turbo κινητήρες βενζίνης του 1.0 λτ. αφθονούν στην αγορά του αυτοκινήτου και σημειώνουν μεγάλη ζήτηση από το κοινό.

Το Coupe SUV των 21.400 ευρώ που θες με τα χίλια

Τα 1.000άρια υπερτροφοδοτούμενα μοτέρ εξασφαλίζουν την απαιτούμενη δύναμη, είναι οικονομικά σε καύσιμο, έχουν χαμηλές εκπομπές CO2 (άρα και τέλη κυκλοφορίας) και βρίσκονται στην κατώτερη βαθμίδα από πλευράς τεκμηρίου (4.000 ευρώ).

Ανάμεσα στο πλήθος των B-SUV, μία από τις πλέον ξεχωριστές επιλογές που θα παραμείνει «φρέσκια» με την πάροδο των ετών, είναι το δυναμικό και ευφάνταστο σχεδιαστικά Nissan Juke. Το γεμάτο νεύρα, καμπύλα σχήματα και αιχμηρές γραμμές αμάξωμα των 4.210 χλστ. μήκους διαθέτει αναμφίβολα ένα ξεχωριστό στιλ, που το κάνει να διαφέρει από ανταγωνιστικά μοντέλα.

Nissan Juke 1.0T 114 HP front

Σπορτίφ και νεανικό είναι με τη σειρά του και το εσωτερικό του Juke, όπου το βλέμμα τραβούν οι στρογγυλοί αεραγωγοί και το flat bottom τιμόνι. Σημείο αναφοράς αποτελεί και η προσεγμένη του κατασκευή, μέσω της χρήσης μαλακού πλαστικού στο ταμπλό με τον όμορφο σχεδιασμό και όλα τα κομφόρ. Στα πλεονεκτήματά του ανήκουν και οι άνετοι χώροι για τις μετακινήσεις τεσσάρων επιβατών, όπως και το μεγάλο πορτ μπαγκάζ των 422 λίτρων.

Το Juke είναι ένα SUV που χαίρεσαι να το οδηγείς, αφού οι μηχανικοί της Nissan έχουν πετύχει ένα πολύ καλό συνδυασμό κινητήρα – πλαισίου – αναρτήσεων. Το 1.000άρι 3κύλινδρο turbo μοτέρ των 114 ίππων και 200 Nm ροπής εμφανίζει γεμάτο τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές, που συνεχίζεται αμείωτο έως και λίγο πριν τον κόφτη. Επιπλέον δεν περνάει στην καμπίνα ενοχλητικούς κραδασμούς κι άσχημη χροιά, ακόμα κι όταν η βελόνα του στροφόμετρου βρίσκεται στην κόκκινη περιοχή. Σε συνδυασμό με το εύχρηστο 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 10,7 δλ. και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 180 χλμ./ώρα, με CO2 135 γρ./χλμ. (86,4 ευρώ τέλη κυκλοφορίας). Όσο για την κατανάλωση, στη δοκιμή βρέθηκε στα 7,2 λτ./100 χλμ. Το μικρό SUV της Nissan ευχαριστεί και με τις οδηγικές του αρετές, από την πολύ καλή ποιότητα κύλισης, έως την ασφαλή οδική του συμπεριφορά.

Οι τιμές του νέου Juke ξεκινούν από τις 20.400 ευρώ στη βασική έκδοση Energy, όμως με 1.000 ευρώ επιπλέον, η δεύτερη Acenta θα καλύψει άπαντες. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει 6 αερόσακους, αυτόνομη πέδηση, προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, cruise control, οθόνη αφής 8 ιντσών, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, αυτόματο κλιματισμό, αυτόματους υαλοκαθαριστήρες, κάμερα οπισθοπορείας κ.λπ.

Nissan Juke 1.0T 114 HP tablo

autogreeknews.gr