WRC: Ασταμάτητος ο Ροβανπέρα, «σάρωσε» και το Ράλι Πορτογαλίας

Ο Κάλε Ροβανπέρα πέρασε σαν «σίφουνας» και από την Πορτογαλία, φθάνοντας στην τρίτη νίκη του σε τέσσερις αγώνες στην σεζόν επεκτείνοντας το προβάδισμά του στην μάχη για τον τίτλο στο WRC.

WRC: Ασταμάτητος ο Ροβανπέρα, «σάρωσε» και το Ράλι Πορτογαλίας

Ο Κάλε Ροβανπέρα κατάφερε να επικρατήσει του συμπαίκτη του στο Toyota GR Yaris, Έλφιν Έβανς, το Σάββατο το απόγευμα και στην συνέχεια επέκτεινε το μικρό του προβάδισμα για να κερδίσει κατά 15,2 δευτερόλεπτα. Έτσι ο Φινλανδός προηγείται στην βαθμολογία με 46 βαθμούς μετά από τέσσερις γύρους έπειτα από τις προηγούμενες νίκες του στην Σουηδία και την Κροατία.

Η δεύτερη θέση σηματοδοτεί την καλύτερη επίδοση του Έβανς στη σεζόν, ο Ουαλός τερμάτισε 2 λεπτά 02,1 δευτ. μακριά από το Hyundai i20 N του Ντάνι Σόρντο. Ο Σόρντο αρνήθηκε στην Toyota Gazoo Racing να κλειδώσει το βάθρο υποβιβάζοντας τον Κατσούτα κατά 2,1 δευτερόλεπτα στην τελική δοκιμή ταχύτητας.

Ο Ροβανπέρα κέρδισε το Wolf Power Stage εξασφαλίζοντας πέντε πόντους μπόνους. Ο Σόρντο σημείωσε τέσσερις πόντους στη δεύτερη θέση με τον Τιερί Νεβίλ να παίρνει τρεις στην τρίτη θέση σε ένα i20 N. Ο Ότ Τάνακ εξασφάλισε δύο πόντους στην τέταρτη θέση σε ένα άλλο i20 N, με τον Έβανς να κερδίζει τον τελευταίο βαθμό.

Έτσι, ο Ροβανπέρα προηγείται με 106 βαθμούς με τον Νεβίλ να ακολουθεί με 60 ενώ στους κατασκευαστές, «κεφάλι» έχει η Toyota Gazoo Racing με 175 βαθμούς και ακολουθεί η Hyundai με 116.

Η τελική κατάταξη του Ράλι Πορτογαλίας:

Η βαθμολογία στο πρωτάθλημα των οδηγών:

Η βαθμολογία στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών: