Νέο και ετοιμοπαράδοτο αυτοκίνητο από 14.990 ευρώ

Οι περισσότεροι που αναζητούν ένα καινούργιο αυτοκίνητο γνωρίζουν για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις, λόγω δυσκολιών στην παραγωγή και κάνουν αρκετή υπομονή.

Νέο και ετοιμοπαράδοτο αυτοκίνητο από 14.990 ευρώ

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια μοντέλα που είναι ακόμα και ετοιμοπαράδοτα ή από την στιγμή της παραγγελίας ή κάνουν λίγο καιρό μέχρι να φτάσουν στα χέρια του νέου τους κάτοχου.

Μια τέτοια περίπτωση αυτοκινήτου που μπορεί να αποκτηθεί άμεσα ή με μια αναμονή δύο μηνών εφόσον δεν πρόκειται για κάποια ειδική παραγγελία, είναι το νέο Fabia. Το άρτι αφιχθέν και εντελώς αλλαγμένο μικρό Skoda είναι σκάλες ανώτερο από το προγενέστερο, γεγονός που γίνεται άμεσα αντιληπτό, από την πρώτη κιόλας ματιά. Βασισμένο στην πλατφόρμα MQB-A0 του ομίλου VW, έχει μήκος 4.108 χλστ., ενώ διαθέτει πολύ κομψό και δυναμικό ταυτόχρονα σχεδιασμό, που προσελκύει αμέσως το ενδιαφέρον.

Τελείως αλλαγμένο είναι με τη σειρά του και το εσωτερικό, όπου ακολουθείται η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Skoda με τη μινιμάλ και σύγχρονη αισθητική, χωρίς περιττά στοιχεία εντυπωσιασμού. Στο γεροδεμένο ταμπλό με τις πολλές ευθείες γραμμές και επίπεδες επιφάνειες, κυριαρχεί στο κέντρο η οθόνη του infotainment, με διάσταση 6,5, 8,0 ή 9,2 ιντσών (ανάλογα την έκδοση). Επίσης, διατίθενται και ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών. Μεγάλο ατού του νέου Fabia αποτελούν οι άνετοι χώροι για όλους τους επιβάτες και το μεγάλο πορτ μπαγκάζ των 380 λίτρων.

Την κίνηση αναλαμβάνουν δύο μηχανικά σύνολα βενζίνης. Στη βάση βρίσκεται το ατμοσφαιρικό 1.0 MPI των 80 ίππων και 93 Nm ροπής, που είναι σε θέση να καλύψει το κοινό που δίνει έμφαση στην οικονομία και κινείται κυρίως εντός πόλης (κατανάλωση 5,1 λτ./100 χλμ. και 0-100 χλμ./ώρα σε 15,1 δλ.). Πιο πάνω βρίσκεται ο σαφώς πιο αποδοτικός 1.0 TSI των 110 ίππων και 200 Nm ροπής, με 0-100 χλμ./ώρα σε 9,7 δλ. και με μέση κατανάλωση 5,1 λτ./100 χλμ. ή 9,5 δλ. και 5,6 λτ./100 χλμ. με το 7άρι DSG. Σημαντικό είναι ακόμα το γεγονός ότι σε όλες της εκδόσεις (πλην του DSG) οι εκπομπές CO2 είναι έως 120 γρ./χλμ., που σημαίνει ότι απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας.

Στην τιμή των 14.990 ευρώ διατίθεται το Fabia 1.0 MPI Active, με εξοπλισμό που περιλαμβάνει 6 αερόσακους, τα συστήματα αυτόνομης πέδησης και διατήρησης λωρίδας, οθόνη αφής 6,5 ιντσών, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και φώτα LED. Περισσότερο αγοραστικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει το Fabia 1.0 TSI Ambition στις 17.500 ευρώ, καθώς συνδυάζει περισσότερη δύναμη και εξοπλισμό. Επιπλέον εφοδιάζεται με ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών, δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων, πολυλειτουργικό τιμόνι, αισθητήρες φωτός, ηλεκτρικά παράθυρα πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενοι καθρέπτες.

πηγή: autogreeknews.gr