Αγχολυτικό νέο αυτοκίνητο από 14.100 ευρώ

Η επιλογή ενός καινούργιου αυτοκινήτου αποτελεί μια ευχάριστη «σπαζοκεφαλιά», αφού θα πρέπει να εξεταστούν πολλοί παράγοντες για να βρεθεί το κατάλληλο μοντέλο.

Αγχολυτικό νέο αυτοκίνητο από 14.100 ευρώ

Ειδικά όταν πρόκειται για τις αστικές κατά βάση μετακινήσεις, θα πρέπει να είναι οικονομικό στην αγορά και στη χρήση, άνετο, ευρύχωρο, ευέλικτο και εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα συστήματα.

Αυτά τα χαρίσματα και πολλά ακόμα παρέχει απλόχερα η νέα Fabia, η οποία αλλάζει τους κανόνες στη μικρή κατηγορία. Καταρχήν κερδίζει τις εντυπώσεις με τον όμορφο εξωτερικό σχεδιασμό, αλλά και με τις πληθωρικές της διαστάσεις. Με μήκος που αγγίζει τα 4.108 χλστ. τοποθετείται στο άνω άκρο του B-Segment, προσφέροντας παράλληλα αυξημένους χώρους για επιβάτες και αποσκευές (380 λτ.). Έτσι, μπορεί και να καλύψει τις μεταφορικές ανάγκες μιας τετραμελούς οικογένειας. Κάτι ακόμα που δεν φαίνεται, είναι ο πάρα πολύ χαμηλός αεροδυναμικός συντελεστής cd = 0,28, που αποτελεί ρεκόρ για την «κλάση» της.

Οι διαθέσιμοι κινητήρες είναι ο ατμοσφαιρικός 1.0 MPI 80 PS και ο turbo 1.0 TSI 110 PS. Με εκπομπές CO2 κάτω από 120 γρ./χλμ. (116-120 γρ./χλμ.) απαλλάσσουν από τα τέλη κυκλοφορίας και επιτρέπουν ελεύθερη είσοδο στο δακτύλιο της Αθήνας. Επίσης, η Skoda ανακοινώνει μέση κατανάλωση 5,1 λτ./100 χλμ., οπότε υπάρχει και στο σημαντικό επιπλέον προσόν των λιγοστών απαιτήσεων σε βενζίνη.

Ως προς τις τιμές, αυτές ξεκινούν από τις 14.990 ευρώ για το 1.0 MPI στην έκδοση Active και από 17.500 ευρώ το 1.0 TSI 110 PS στην αμέσως πιο πλούσια Ambition. Στο βασικό εξοπλισμό ανήκουν 6 αερόσακοι, αυτόνομη πέδηση και διατήρηση λωρίδας, οθόνη αφής 6,5 ιντσών, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και φώτα LED. Στην Ambition περιλαμβάνονται επιπλέον αισθητήρες φωτός, ηλεκτρικά παράθυρα πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι καθρέπτες, δερμάτινο τιμόνι και λεβιές ταχυτήτων, πολυλειτουργικό τιμόνι, και ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών.

Η απόκτησή της μπορεί να γίνει εύκολα και μέσω του τύπου Balloon χρηματοδοτικού προγράμματος. Ενδεικτικά προσφέρεται με μηνιαία δόση από μόλις 109 ευρώ, με προκαταβολή 29,7% επιτόκιο 5,9%, για 36 μήνες και με τελευταία δόση 9.527 ευρώ. Παρέχονται ακόμα 3 χρόνια service και οι δυνατότητες να γίνει ανταλλαγή με ένα καινούργιο Skoda, επαναχρηματοδότηση της τελευταίας δόσης ή εξόφληση και απόκτηση του αυτοκινήτου.

πηγή: autogreeknews.gr