Το ανατρεπτικό Coupe SUV των 21.100 ευρώ

Τα SUV τείνουν να γίνουν ένας ευχάριστος πονοκέφαλος για τους κατασκευαστές. Κι αυτό γιατί όσο αυξάνεται η ζήτησή τους, άλλο τόσο πρέπει κι εκείνοι να προσφέρουν το κάτι παραπάνω, ώστε να κάνουν τη διαφορά απέναντι στον ανταγωνισμό και να προσελκύουν τους αγοραστές.

Το ανατρεπτικό Coupe SUV των 21.100 ευρώ

Το σίγουρο είναι πως η εξέλιξη των σύγχρονων SUV έχει προχωρήσει σημαντικά και πλέον πέρα από την τεχνολογία που ενσωματώνουν, διακρίνονται και στον τομέα της σχεδίασης. Ένα νέο δημιούργημα της VW που κέντρισε το ενδιαφέρον αμέσως μόλις παρουσιάστηκε, είναι το νέο Taigo. Μοδάτο και νεανικό έρχεται για να αλλάξει τις ισορροπίες στην κατηγορία των compact SUV.

Σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο της VW, το νέο Taigo προσφέρεται με τέσσερις εξοπλιστικές εκδόσεις, τις Comfort, Move, Life και Style. Εμείς επιλέξαμε τη Life που ξεχωρίζει με τον πλούσιο εξοπλισμό της και την προσιτή τιμή, η οποία ξεκινά από τις 21.100 ευρώ, σε συνδυασμό με τον κινητήρα 1.0 TSI 95 PS. Αναλυτικότερα περιλαμβάνει:

7 αερόσακους

Σύστημα αυτόνομης πέδησης με επιτήρηση πεζών & ποδηλάτων

Σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού

Σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας

Cruise Control & Speed Limiter

Κλιματισμό Climatic

Ψηφιακό πίνακα οργάνων

Οθόνη 8 ιντσών

Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός/πίσω

Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και αναδιπλούμενους καθρέπτες

Δερμάτινη επένδυση σε τιμόνι/λεβιέ ταχυτήτων

Αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός – πίσω

Ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών

Αθλητικό και premium παρουσιαστικό

Σχεδιαστικά τώρα, το Taigo ξεχωρίζει με το αθλητικό και μοδάτο παρουσιαστικό του, αποπνέοντας παράλληλα και την ανάλογη πολυτέλεια που διακρίνει τα αυτοκίνητα της VW. Σαφώς το πλέον ξεχωριστό σημείο του αμαξώματος είναι το πίσω, όπου διακρίνεται το έντονο χαμήλωμα της οροφής του. Άλλωστε το Taigo είναι το πρώτο κουπέ μικρό SUV. Στα υπόλοιπα τώρα, στο εμπρόσθιο τμήμα συναντάμε τη γνώριμη μάρκα με LED φωτιστικά σώματα, με τα εκτός δρόμου χαρακτηριστικά του να ενισχύονται από τα μαύρα πλαστικά στους θόλους των τροχών. Στο πίσω μέρος διακρίνονται τα φωτιστικά σώματα που ενώνονται μεταξύ τους με LED λωρίδες, όπως ακριβώς και τα μπροστά. Επίσης, από πλευράς διαστάσεων τοποθετείται στο άνω άκρο της κατηγορίας των B-SUV, με μήκος που φτάνει τα 4.266 χλστ.

Ποιότητα, τεχνολογία και ανέσεις μεγαλύτερου αυτοκινήτου

VW Taigo tablo

H καμπίνα του Taigo υιοθετεί τις σχεδιαστικές νόρμες της μάρκας, ενώ παράλληλα διακρίνεται και για την προσεγμένη του κατασκευή. Ολόκληρο το ταμπλό αποτελείται από παχιά αφρώδη υλικά, με τη συναρμογή των επιμέρους επιφανειών να είναι στιβαρή. Σίγουρα την προσοχή σας θα τραβήξει το πολύ-λειτουργικό τιμόνι και το νέο infotainment τελευταίας γενιάς (MIB3) που εξασφαλίζει κορυφαία συνδεσιμότητα. Ακόμα ένα στοιχείο που θα λατρέψετε είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 8 ιντσών, που διαμορφώνεται ανάλογα τις προτιμήσεις του οδηγού. Πρόσθετο χαρακτηριστικό που ενισχύει την τεχνολογία της καμπίνας του VW Taigo, είναι τα χειριστήρια αφής για τον χειρισμό του αυτόματου κλιματισμού. Πλούσιος είναι όμως κι ο εξοπλισμός ασφαλείας, που περιλαμβάνει σύστημα παρακολούθησης περιβάλλοντος χώρου Front Assist, μαζί με τις λειτουργίες City Emergency Braking, Lane Assist και πολλά ακόμα. Έτσι οι επιβάτες, πέρα από άνετα μεταφέρονται και με απόλυτη ασφάλεια! Άλλωστε στα ατού του Taigo ανήκουν η ευρυχωρία της καμπίνας, όπως και το μεγάλο πορτ μπαγκάζ των 440 λίτρων.

Εύρωστος κινητήρας που καλύπτει κάθε ανάγκη!

Το νέο και δυναμικό VW Taigo προσφέρεται αποκλειστικά με μηχανικά σύνολα βενζίνης, με τον υποψήφιο αγοραστή να μπορεί να επιλέξει ανάμεσα από τρία μοτέρ. Εμείς εστιάσαμε στον πολύ καλό σε λειτουργία κι απόδοση 3κύλινδρο 1.0 TSI με ισχύ 95 ίππων και 175 Nm ροπής από τις μόλις 1.600 σ.α.λ.! Η δύναμη αυτή καταλήγει στους εμπρός τροχούς μέσω του χειροκίνητου κιβωτίου 5 σχέσεων. Σε ότι αφορά τις επιδόσεις τώρα, το 1.000άρι Taigo χρειάζεται 11,1 δλ. για να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 183 χλμ./ώρα. Πέρα από τις άκρως ικανοποιητικές επιδόσεις, το Taigo διακρίνεται και για τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου των μόλις 5,5 λτ./100 χλμ. Σε χαμηλά επίπεδα κυμαίνονται κι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, με 124 γρ./χλμ., νούμερο που μεταφράζεται σε 79,4 ευρώ ετήσια τέλη κυκλοφορίας. Επιπλέον, το Taigo προσφέρει πολύ καλή οδική συμπεριφορά, συνδυάζοντας με επιτυχημένο τρόπο το σίγουρο πάτημα σε κάθε διαδρομή με την άνεση.

πηγή: autogreeknews.gr