120 σπορ αυτοκίνητα στο Γκραν Πρι της Βάρκιζας

Με κόσμο και σπορ αυτοκίνητα γέμισε η Βάρκιζα στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων (Σ.Ι.Σ.Α.) υπό την αιγίδα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

120 σπορ αυτοκίνητα στο Γκραν Πρι της  Βάρκιζας

Το "παρών" έδωσαν 102 οδηγοί, ενώ πλήθος κόσμου βρέθηκε εκεί για να παρακολουθήσει την προσπάθεια των οδηγών. Το «ΣΙΣΑ Grand Prix», που διοργάνωσε στη Βάρκιζα ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων, υπό την αιγίδα του Δήμου 3Β, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία καθώς ο κόσμος το αγκάλιασε και έδωσε το “παρών” απολαμβάνοντας το θέαμα που προσέφεραν οι οδηγοί. Από νωρίς το πρωί οι 102 οδηγοί βρέθηκαν στο πάρκινγκ του Ν.Α.Ο.Β. στην ανατολική παραλία της Βάρκιζας, λίγα μέτρα μετά την πυροσβεστική. Εκεί ήταν ήδη έτοιμη η πίστα με εμπόδια που έτρεξαν οι οδηγοί. Η πίστα που ετοίμασε ο ΣΙΣΑ ήταν μια υπερειδική διαδρομή μήκους 1000 μέτρων την οποία έπρεπε οι οδηγοί να εκτελέσουν 3 φορές.

Οι συµµετέχοντες διαγωνίσθηκαν στην κατηγορία Super Sport και στην κατηγορία Regularity. Στη γενική κατάταξη, μεγάλος νικητής του αγώνα ήταν ο Βασίλης Ματσάγκος, με συνοδηγό τον Γιώργο Ματσάγκο. Στη δεύτερη θέση του Grand Prix τερμάτισαν με ισοβαθμία οι Δημήτρης Τρικάρδος με συνοδηγό τον Δημήτρη Βιδάκη και ο Παναγιώτης Παππάς με συνοδηγό τον Στάθη Δελόγλου και Γιώργο Ξυπολιά. Ο Παναγιώτης Παππάς μάλιστα ανέβηκε ακόμα μια φορά στο βάθρο μετά τη νίκη του στη Βούλα και τον κρεμασμένο Λαγό και έκανε δύο τις νίκες στην πόλη του, τα 3Β.


Ο Παναγιώτης Παππάς, από τη Βάρη, αγωνίστηκε με την αγαπημένη του BMW 318i του 1987 και συνοδηγό τον Στάθη Δέλογλου, και κέρδισαν την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη.

Το εκπληκτικό θέαμα αγκάλιασε κόσμος από κάθε γωνιά της Αθήνας,που γέμισε τη Βάρκιζα. Τα περισσότερα αυτοκίνητα που συμμετείχαν είναι ιστορικά με έτος κατασκευής έως και το 1991 (Historic) αλλά υπήρχαν και αυτοκίνητα κατασκευασμένα από το 1992 έως & το 2001 (Potentially Historic-“Youngtimer”).

Ειδικό χρονόμετρο πάνω σε κάθε ένα από τα αυτοκίνητα μετρούσε με ακρίβεια κλάσματος δευτερολέπτου, μιας και τέτοιοι αγώνες κρίνονται στη λεπτομέρεια. Στο Grand Prix είδαμε 21 αυτοκίνητα μάρκας BMW, 10 Toyota, 9 FORD, 5 Opel, 4 Pegueot, 4 FIAT και άλλες πολλές μάρκες.

ΠΗΓΗ: Nou Pou.gr