Αποκάλυψη του νέου SUEV Hyundai SEVEN

Στα πλαίσια της έκθεσης αυτοκινήτου του Los Angeles, η Hyundai αποκαλύπτει το νέο πρωτότυπο μοντέλο της, με την ονομασία SEVEN.

Αποκάλυψη του νέου SUEV Hyundai SEVEN

Το νέο SUV ή SUEV (sport utility electric vehicle) πιθανώς προαναγγέλλει το Ioniq 7, που θα είναι και το μοντέλο παραγωγής της εταιρείας σε μερικά χρόνια. Εμφανισιακά η σχεδίασή του διαφέρει σημαντικά, σε σχέση με οτιδήποτε άλλο έχουμε συναντήσει στην κατηγορία. Οι τέσσερις πόρτες του ανοίγουν αντικριστά, ενώ το πάτωμά του είναι εντελώς επίπεδο.

Το χαμηλό εμπρός του τμήμα και το αεροδυναμικό σχήμα του παρμπρίζ, το οποίο γίνεται ένα με την οροφή, του προσδίδουν μια ξεχωριστή δυναμική, ενώ τα Parametric Pixel lights έχουν γίνει πια σήμα κατατεθέν της οικογένειας των Ioniq. Η κομψότητα συναντά την μοντέρνα φιλοσοφία και τον premium χαρακτήρα με τις σύγχρονες τεχνολογίες.

Βασιζόμενο στην πλατφόρμα Electric Global Modular Platform (E-GMP) το πρωτότυπο SEVEN είναι φυσικά αμιγώς ηλεκτρικό με αυτονομία που ξεπερνάει τα 483 χιλιόμετρα, ενώ σε φορτιστή 350 kW έχει τη δυνατότητα να φορτίσει τις μπαταρίες από το 10 στο 80% μόλις σε 20 λεπτά.

Οι τροχοί είναι τοποθετημένοι όσο το δυνατόν γίνεται πιο πολύ στις άκρες του αμαξώματος και αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα ιδιαίτερα μακρύ μεταξόνιο 3,2 μέτρων. Έτσι, οι χώροι στο εσωτερικό μοιάζουν να είναι παραπάνω από γενναιόδωροι. Στην καμπίνα, αντί για τα παραδοσιακά καθίσματα, υπάρχουν περιστρεφόμενες θέσεις και ένας γωνιακός πάγκος, που παραπέμπουν σε σαλονάκι κατοικίας. Προβλέπεται μάλιστα μέχρι μικρό ψυγείο ή θήκη αποθήκευσης παπουτσιών. Πανέμορφο χαρακτηριστικό του SEVEN δεν είναι άλλο από τη μεγάλη πανοραμική οροφή που φωτίζει ολόκληρο το εσωτερικό με φυσικό φως. Ταυτόχρονα, η ίδια διαθέτει και μια ψηφιακή οθόνη OLED, για να αλλάζει την ατμόσφαιρα ανά πάσα στιγμή.

Κάποια από τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του αυτοκινήτου είναι οικολογικά. Εκτός από τη βαφή του αμαξώματος με βιολογικά χρώματα, στο εσωτερικό έχει γίνει εκτεταμένη χρήση bamboo και ανακυκλωμένων ή ανακυκλώσιμων πλαστικών, φιλικά προς το περιβάλλον. Παράλληλα διαθέτουν και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, ενώ το σύστημα Airflow System ανανεώνει τον αέρα μέσω αεραγωγών, που βρίσκονται στο πίσω μέρος των καθισμάτων.

Όπως αναφέραμε και στην αρχή το πρωτότυπο SEVEN, πρόκειται να μεταδώσει πολλά από τα στοιχεία του στο επερχόμενο Ioniq 7, που αναμένεται μέσα στο 2024. Το νέο SUV θα κινείται, όπως όλα δείχνουν, ανάμεσα στα μεσαίου και μεγάλου μεγέθους μοντέλα, συνδυάζοντας φουτουριστική σχεδίαση με νότες πολυτέλειας και πολύ στυλ.

πηγή: autogreeknews.gr