Ποιο premium είναι μπροστά από τον ανταγωνισμό;

Πρόσφατα μας συστήθηκε ένα άκρως επιτυχημένο μοντέλο, που πλέον προσφέρεται ολοκληρωτικά αλλαγμένο σε πολλούς τομείς.

Ποιο premium είναι μπροστά από τον ανταγωνισμό;

Πρόσφατα μας συστήθηκε ένα άκρως επιτυχημένο μοντέλο, που πλέον προσφέρεται ολοκληρωτικά αλλαγμένο σε πολλούς τομείς και κυρίως σε ότι αφορά την τεχνολογία άνεσης κι ασφάλειας που ενσωματώνει. Επιπρόσθετα ξεχωρίζει και με τη σχεδίασή του που ισορροπεί αρμονικά ανάμεσα στο δυναμισμό και την πολυτέλεια, αφήνοντας αρκετά πίσω τον ανταγωνισμό του!

Ενδεικτικό της επιτυχίας του συγκεκριμένου αυτοκινήτου είναι πως από την απαρχή της καριέρας του το 1982 έχει πουλήσει περισσότερα από 10,5 εκατ. αυτοκίνητα. Αισίως έχει περάσει στην 5η του γενιά η οποία είναι η καλύτερη που έχει κατασκευάσει η μάρκα, εμπλουτισμένη και με μια πλήρη εξηλεκτρισμένη γκάμα 4κύλινδρων κινητήρων βενζίνης, αλλά και πετρελαίου! Εν ολίγοις η νέα εντυπωσιακή Mercedes C-Class, περί ου ο λόγος, έχει όλα τα φόντα για να σπάσει κάθε εμπορικό ρεκόρ! Στη βάση της γκάμας βρίσκουμε την έκδοση C 180, με τον 1.500άρη κινητήρα ισχύος 170 ίππων, η οποία ξεκινάει από τα 45.350 ευρώ με το βασικό εξοπλισμό να έχει τα πάντα όπως:

  • Σύστημα αυτόνομης πέδησης
  • Σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας
  • Πακέτο στάθμευσης με κάμερα οπισθοπορείας
  • MBUX Navigation Premium
  • Οθόνη οδηγού 12,3 ιντσών
  • Κεντρική οθόνη 11,9 ιντσών
  • Ενεργό σύστημα υποβοήθησης νεκρής γωνίας ορατότητας
  • Αυτόματο σύστημα κλιματισμού THERMATIC με 2 ζώνες κλιματισμού
  • Πακέτο USB
  • Δερμάτινο τιμόνι
  • Μπροστινά θερμαινόμενα καθίσματα
  • Ψηφιακό ραδιόφωνο
  • Ατμοσφαιρικό φωτισμό
  • Οσφυϊκή στήριξη 4 κατευθύνσεων
  • Αναδιπλούμενη πλάτη πίσω καθίσματος
  • Ασύρματη φόρτιση
  • Προβολείς LED High Performance
  • Προσαρμοζόμενο σύστημα υποβοήθησης φώτων μεγάλης σκάλας
  • Ενσωμάτωση smartphone
  • Αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων
  • Ζάντες 17 ιντσών

Πολυτέλεια & δυναμισμός σε ένα πακέτο!

Η εξωτερική σχεδίαση της Mercedes C-Class διαθέτει την απαραίτητη πολυτέλεια που επιβάλλεται να συνοδεύει κάθε μοντέλο της γερμανικής εταιρείας, «πασπαλισμένη» με έντονες δόσεις δυναμισμού, κατορθώνοντας έτσι να προσελκύσει κι ένα πιο νεανικό κοινό. Στο εμπρόσθιο τμήμα ξεχωρίζει η παραδοσιακή επένδυση του ψυγείου της μάρκας, με το αστέρι στο κέντρο του, ενώ το βλέμμα σας θα κεντρίσει και το μυώδες καπό με τις έντονες ακμές κατά μήκος του! Στο πίσω τμήμα της C-Class διακρίνεται ο σχεδιασμός των φωτιστικών σωμάτων, που πλέον είναι δύο τμημάτων, επιλογή που τη συναντάμε για πρώτη φορά στη C-Class. Οι λειτουργίες φωτισμού μοιράζονται μεταξύ των φώτων στο πλευρικό τοίχωμα και των φώτων στο καπό του πορτ-μπαγκάζ. Το αθλητικό παρουσιαστικό συμπληρώνεται ιδανικά με τα όμορφα διακοσμητικά στοιχεία στον πίσω προφυλακτήρα (προαιρετικά ή σε συνδυασμό με την εκάστοτε γραμμή εξοπλισμού) αλλά και τις ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών που συνοδεύουν τη βασική έκδοση.


Εσωτερικό που θυμίζει S-Class

Όσο κλισέ κι αν σας φαίνεται ο παραπάνω τίτλος, είναι κάτι που απεικονίζει στο 100% την πραγματικότητα για την καμπίνα της C-Class, αφού υιοθετεί πολλά από τη ναυαρχίδα της μάρκας. Ότι και να πούμε για την ποιότητα είναι λίγο, μιας και κάθε εκατοστό στο εσωτερικό της C-Class σου αποκαλύπτει την premium υπόσταση του μοντέλου, σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνολογία. Εντυπωσιακό είναι το ταμπλό που πλέον είναι χωρισμένο σε δύο τμήματα, με το επάνω να ενσωματώνει τους νέους στρογγυλούς αεραγωγούς, ενώ κάτω υπάρχει μια ενιαία επιφάνεια με πολυτελή διακοσμητικά στοιχεία, η οποία εκτείνεται ομοιόμορφα από την κεντρική κονσόλα. Ο οδηγοκεντρικός χαρακτήρας της C-Class ενισχύεται από την ελαφριά κλίση έξι μοιρών που έχουν προς τον οδηγό το ταμπλό οργάνων και η κεντρική οθόνη! Ο ψηφιακός χαρακτήρας του γερμανικού sedan ενισχύεται με την κεντρική, OLED οθόνη αφής, η οποία επιτρέπει τον έλεγχο επιμέρους λειτουργιών της C-Class και μοιάζει να αιωρείται. Οι δύο μεγάλες αυτές οθόνες έχουν η μεν του οδηγού διαγώνιο 12,3 ιντσών (31,2 εκ.), η δε κεντρική οθόνη 11,9 ιντσών (30,2 εκ.) και περιλαμβάνονται και οι δύο στο βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου.

Αποδοτικός κινητήρας & ολοκληρωμένη οδική συμπεριφορά

Η Mercedes C-Class Sedan προσφέρεται με μια ευρεία γκάμα κινητήρων που ενσωματώνουν ήπιο υβριδικό σύστημα, συνδυάζοντας επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Η Mercedes C 180, κινείται από τον 1.5 λίτρων βενζίνης με ισχύ 170 ίππων και 250 Nm ροπής, με το μοτέρ να κρύβει κι έναν «άσσο στο μανίκι του». Αυτό δεν είναι άλλο από το EQ Boost, ένα ήπια υβριδικό σύστημα που περιλαμβάνει μια μπαταρία 48V και έναν εναλλάκτη/γεννήτρια. Όταν ενεργοποιείται το EQ Boost ο κινητήρας έχει επιπλέον 20 ίππους, καθώς και έξτρα 200 Nm ροπής, νούμερα που υποβοηθούν τις επιδόσεις, με την ενέργεια για τη μπαταρία του ηλεκτρικού μοτέρ των 48V ανακτάται κατά την πέδηση. Έτσι το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 8,6 δλ., με το κοντέρ να τερματίζει στα 231 χλμ./ώρα. Η μετάδοση της κίνησης εξασφαλίζεται από το εξαιρετικό 9τάχυτο κιβώτιο 9G-TRONIC, στοιχείο που συμβάλλει στη ραφιναρισμένη κι αποδοτική λειτουργία του κινητήρα. Πιο συγκεκριμένα, σε ότι αφορά την κατανάλωση, η C 180 καταναλώνει 6,4 λτ./100 χλμ. και εκπέμπει 146 γρ./χλμ. CO2. Για την άρτια οδική συμπεριφορά του γερμανικού sedan υπάρχει μια νέα σχεδιασμένη ανάρτηση που αποτελείται από έναν νέο άξονα τεσσάρων συνδέσμων μπροστά και έναν άξονα πολλαπλών συνδέσμων πίσω. Αυτή εξασφαλίζει κορυφαία άνεση, αλλά και τονισμένη οδική συμπεριφορά χωρίς να κάνει την παραμικρή έκπτωση στην άνεση.

Επιπλέον επιλογές μηχανικών συνόλων!

Η νέα Mercedes C-Class διαθέτει επιπρόσθετες επιλογές κινητήρων, διασφαλίζοντας έτσι την πλήρη ικανοποίηση του υποψήφιου αγοραστή. Αμέσως μετά την έκδοση C 180 υπάρχει η ισχυρότερη έκδοση του ίδιου κινητήρα, η C 200 των 204 ίππων με τιμή από 51.200 ευρώ, ενώ η τετρακίνητη C 200 4MATIC κοστίζει από 53.980 ευρώ. Η C 300 με τον 2λιτρο κινητήρα των 258 ίππων τιμολογείται από 56.450 ευρώ, με την 4κίνητη C 300 4MATIC να προσφέρεται από τα 59.895 ευρώ. Όμως η Mercedes φροντίζει και τους λάτρεις του πετρελαίου παρέχοντας τρεις εκδόσεις: C 200 d, C 220 d και C 300 d, με ισχύ 163, 200 και 265 ίππων αντίστοιχα. Το κόστος αγοράς για την C 200 d ξεκινάει από τα 51.309 ευρώ, με τις ισχυρότερες C 220 d και C 300 d να πωλούνται από 54.442 ευρώ (57.209 ευρώ η 4κίνητη) και 58.150 ευρώ (από 60.950 ευρώ η 4κίνητη) αντίστοιχα.

Πηγή: autogreeknews.gr