Αυτό είναι το νέο Toyota Auris

Για πρώτη φορά με δύο υβριδικές εκδόσεις

Αυτό είναι το νέο Toyota Auris

Ανέκαθεν, η Toyota υποστηρίζει ότι ακούει τις γνώμες και τις απόψεις των πελατών της και προσπαθεί κάθε φορά να ανταπεξέρχεται στις προσδοκίες τους. Γι’ αυτό τον λόγο, η ιαπωνική εταιρεία αποφάσισε για πρώτη φορά να προσφέρει δύο υβριδικές εκδόσεις για το νέο Auris, που αποκαλύφθηκε στο Σαλόνι της Γενεύης.

Ξεκινώντας όμως από την εξωτερική εμφάνιση, το νέο μικρομεσαίο μοντέλο φέρει πιο επιθετική εμφάνιση και με πιο premium χαρακτήρα. Το τελευταίο οφείλεται -σε μεγάλο βαθμό- λόγο των μοντέλων της Lexus, απ’ όπου η Toyota δανείζεται αρκετές σχεδιαστικές γραμμές. Πιο μοντέρνο έγινε το πίσω μέρος του hatchback. Η διχρωμία και η "κοφτερή γραμμή" στην τρίτη κολώνα προσδίδει μια πιο coupeδίστικη εμφάνιση, κάτι που είναι πολύ στη μόδα τον τελευταίο καιρό. Το μήκος του έχει αυξηθεί κατά 40mm, ενώ το ύψος μειώθηκε κατά 25mm, δίνοντας μια πιο αιχμηρή σιλουέτα. Η Toyota διάλεξε να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα TNGA (Toyota New Global Architecture), που είναι η ίδια με αυτή των νέου Prius και C-HR. Η υιοθέτηση της συγκεκριμένης πλατφόρμας χαμήλωσε το κέντρο βάρους στο νέο μοντέλο, καθώς και αύξησε την ακαμψία του. Οι πίσω αναρτήσεις είναι πολλαπλών συνδέσμων, κάτι που συνεπάγεται μια πιο άνετη οδηγική συμπεριφορά.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, το Auris είναι το πρώτο μοντέλο που θα προσφέρεται σε δύο υβριδικές εκδόσεις. Συγκεκριμένα, τα hybrid μοντέλα θα διατίθενται είτε με τον γνώριμο 1.8 των 122 ίππων είτε με έναν πιο ισχυρό 2λιτρο κινητήρα 180 ίππων. Στην τελευταία περίπτωση, το μικρομεσαίο μοντέλο θα "ξετυλίγει" τον πιο επιθετικό του χαρακτήρα, με τον χρήστη να έχει άμεση «επικοινωνία» με το αυτοκίνητο χάρη στα paddles πίσω από το τιμόνι. Τέλος, η Toyota θα συνεχίσει να προσφέρει τον 1.2 turbo βενζινοκινητήρα των 116 ίππων.

Πηγή: gocar.gr

Διαβάστε επίσης:

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ KIA RIO ΜΕ 1.Ο TURBO 120 ΙΠΠΩΝ

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ SUV, VOLKSWAGEN T-ROC ΜΕ ΤΟΝ 1.0 TSI 115 ΙΠΠΩΝ